Науково-методичний семінар “Штучний інтелект в освітньому процесі ЗВО”

21.09.2023 | 17:06

Сьогодні, 21 вересня, на кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи відбувся науково-методичний семінар на тему “Штучний інтелект (ШІ) в освітньому процесі ЗВО”(ведуча – доц.ЛободаВ.В.)

Під час семінару учасники обговорили актуальні можливості та виклики, пов’язані із застосуванням ШІ в університетській освіті, зокрема – ChatGPT, Midjourney, Bing тощо. Було відзначено, що ШІ може істотно полегшити процеси навчання та викладання, забезпечуючи індивідуалізований підхід до кожного студента. Відстеження академічних успіхів, автоматизація розробки та підготовки завдань та підтримка викладачів у підготовці матеріалів для занять — це лише деякі з можливостей, які надає ШІ.

Також учасники семінару обговорили етичні аспекти використання ШІ в освітньому процесі, підкресливши необхідність збалансованого підходу та розробки правил і стандартів забезпечення академічної доброчесності.

Також розглянули приклади застосування програм для якісного перекладу й редагування академічних текстів, у тому числі – іноземними мовами.

Загалом, семінар став важливим кроком у розумінні потенціалу ШІ для підвищення якості освіти у вищих навчальних закладах та розвитку відповідних стратегій впровадження цієї технології в навчальному процесі.