Науково-практичний семінар на тему “Мандала у роботі соціального працівника”

16.05.2024 | 16:40

📚🌿16 травня в рамках Всесвітнього фестивалю науки 2024 на кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи відбувся науково-практичний семінар на тему “Мандала у роботі соціального працівника“, який провела асистент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, арттерапевт Олеся Цимбала.

“Мандала” – один із ефективних методів арттерапії. Слово “мандала” має давнє походження. Із санскрипту це слово означає “коло”, “центр”. Це символ, що втілює модель Всесвіту, від малого до великого, від схематичного зображення клітини до карти космосу. У західну психологію поняття “мандала” ввів К.Г.Юнг, який зауважив, що “мандала” – це символ з доісторичних часів і він вічний. Вона є символом цілісності нашої індивідуальності, є центром усієї особистості. Це шлях до нашого центру, відкриття нашої індивідуальності”
Учасники науково-практичного семінару мали можливість обговорити алгоритми інтерпретації мандали, її види та особливості використання у соціальній роботі.

Також учасники семінару створювали особливу групову мандалу – “Смачна емоція, стан, почуття” (автор О.Шендюх). Учасники отримали багато позитивних емоцій та неоціненного досвіду, який обов’язково пригодиться у подальшій роботі.

🤗Дякуємо усім учасникам за активну участь та спільність думок. Нехай цей досвід стане відмінним стимулом для подальших наукових досліджень та практичних застосувань.