Науковий візит студенток магістратури спеціальності 231 “Соціальна робота” до Варшавського університету

23.10.2023 | 23:14

Впродовж тижня з 16 по 20 жовтня 2023 року студенти магістранти 1-ого та 2-ого курсів спеціальності 231 “Соціальна робота” з науковим візитом перебували у Варшавському університет на кафедрі соціальної педагогіки. Програма передбачала спільні заняття для польських та українських студентів із соціальної педагогіки, де обговорювалися питання організації системи опіки над дітьми в Польщі та Україні, а також проведення невеликого дослідження.

Учасники відвідали заклади, де перебувають українські діти, провели дослідження їхньої ситуації та вивчили умови їх перебування в польських притулках та патронатних сім’ях. Мали нагоду поспілкуватися з дітьми, дізнатися їх потреби, запити та інтереси. Також, студенти мали можливість познайомитися з адміністрацією, вихователями, вихованцями та іншими працівниками притулків, які відвідали.

Протягом цього періоду, студенти аналізували систему опіки в Польщі та порівнювали її з українською системою. Вони також спілкувалися із представниками недержавного сектору, які надають допомогу українським біженцям в Польщі.

Отримані знання, досвід та знайомства надихнули наших студентів на подальші розробки й досягнення в галузі соціальної роботи. Ми пишаємося їхнім завзяттям та готовністю допомагати тим, хто потребує.