Нове суспільство нової потребує школи

17.04.2018 | 21:57

13.04. 2018 р. викладачі кафедри початкової та дошкільної освіти разом із учителями початкових класів ЗСШ № 36 м. Львова провели науково-практичний семінар «Сучасні педагогічні технології в практиці початкової освіти в Україні і за рубежем».

На семінарі були розглянуті питання впровадження новітніх педагогічних технологій в навчальний процес у контексті реалізації Концепції Нової української школи.

З науковим обґрунтуванням основних положень Концепції та шляхів впровадження сучасних педагогічних технологій виступила заступник декана факультету педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент  Нос Л.С. У виступі наголошувалося на взаємозв’язку реалізації Концепції у початковій школі з підготовкою фахівця початкової освіти у ВЗО, на поглибленні співпраці викладачів ВЗО та вчителів початкової школи в практичному аспекті.

Доктор педагогічний наук, професор Мачинська Н.І. ,  продемонструвала дієвість сучасних освітніх технологій  (на основі особистісно орієнтованого підходу до навчання) на конкретних прикладах з життя молодших школярів в Україні і за рубежем (зокрема у Фінляндії).

Специфіку початкової освіти Німеччини та Австрії розкрила кандидат педагогічних наук, доцент  Деркач Ю.Я.

Про діяльність факультету педагогічної освіти та умови прийому і навчання, перспективи працевлаштування висвітлила кандидат педагогічних наук, доцент Стахів М.О. Учителі школи були запрошені разом зі старшокласниками на день відкритих дверей  в Університеті і зокрема на факультеті педагогічної освіти.

Заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель вищої категорії Онишкевич Мирослава Іванівна познайомила присутніх з науково-методичними напрацюваннями  вчителів ЗСШ № 36 м. Львова.

Учасники семінару обмінялися думками, висловили свої пропозиції щодо подальшої співпраці.

доц. Стахів М.О.