Освіта Фінляндії – погляд з близька.

20.09.2017 | 01:15

   Упродовж 02.09-09.09.2017 р. завідувач кафедри, доктор педагогічних наук Мачинська Н.І. брала участь в освітньому проекті «Школа з англійської мови + стажування для освітян», який проходив м. Гуйттінен, Фінляндія.

   Проект організовано Західно-Фінляндським Коледжем (Фінляндія) спільно із Інститутом Міжнародної Академічної та Наукової Співпраці (Україна). У рамках проекту завідувач кафедри пройшла наукове стажування, що передбачало: ознайомлення із загальною системою світи Фінляндії, візити до дошкільної установи, початкової та середньої шкіл та зустрічі з їх керівниками,  а також зустріч-бесіда з науковцями університету.

   Інформація про особливості організації  системи дошкільної, початкової та вищої освіти була обговорена на теоретико-практичному семінарі кафедри початкової та дошкільної освіти, який відбувся 19 вересня цього року.

   У своїй розповіді Мачинська Н.І. особливу увагу звернула на процеси інтегрування, які активно відбуваються у системі освіти Фінляндії, і потребують грунтовного дослідження з метою їх подальшої імплементації у вітчизняну систему початкової освіти. Також цікавість у слухачів викликала інформація про особливості проходження стажування як вихователями дошкільних установ, так і вчителями початкової школи та вишу.