Перша студентська наукова проблемна група відзвітувала про свої розвідки

12.03.2021 | 21:03

11 березня 2021 року відбулося відкрите засідання студентської наукової проблемної групи із тематикою «Проблеми формування інформаційно-комунікаційної компетентності».  Під час засідання студентка третього курсу спеціальності «Дошкільна освіта» Юлія Макарій доповіла про результати студентської наукової роботи «Використання роботизованих пристроїв на заняттях у ЗДО».  Юлія продемонструвала практичну роботу та озвучила рекомендації щодо використання роботів під час занять із розвитку логіко-математичного мислення. Студентка Соломія Спалиляк виголосила реферат про «Особливості організації електронного портфоліо фахівця дошкільної освіти», у якому відзначила важливість формування портфоліо, як інструменту професійного зростання педагога та навела приклади використання цифрових технологій.  Студентка Марія Бургер у своєму рефераті «Цифрова компетентність у Базовому компоненті дошкільної освіти» доповіла про те, як стандарт дошкільної освіти визначає емоційне ставлення, сформованість знань та здобуті навички у формуванні цих цифрових компетентностей.

На завершення засідання науковий керівник студентської наукової проблемної групи Бущак І.М. підсумував доповіді та окреслив напрямки для майбутніх наукових розвідок, проанонсував наукові події факультету та Університету.

Студентів, які цікавляться проблемами формування цифрових компетентностей, запрошуємо долучатися до спільноти молодих науковців. Студентська науково-дослідна робота, спрямована на залучення студентів до наукових досліджень, відповідно до обраної спеціальності в рамках освітнього процесу та поза ним.

Довідка.  Студентська наукова проблемна група – спільнота студентів, які працюють над вирішенням певних наукових проблем. Студентська наукова проблемна група допомагає студентам формувати навички науково-дослідницької роботи, оволодівати науково-пізнавальними методологіями, залучає здобувачів до науково-дослідної діяльності факультету, кафедри. Студентська наукова проблемна група із тематикою «Проблеми формування інформаційно-комунікаційної компетентності» була створена рішенням кафедри початкової та дошкільної освіти у листопаді 2020 року. За цей час учасники групи підготували ряд доповідей та тез на студентських наукових конференціях, взяли участь в університетському етапі конкурсу студентських наукових робіт.