Перспективи співпраці факультету педагогічної освіти з освітянами Республіки Азербайджан

29.03.2016 | 01:18

Делегація освітян Республіки Азербайджан відвідала факультет педагогічної освіти Університету

У рамках співпраці Львівщини та Республіки Азербайджан з 23 по 25 березня 2016 року у м. Львові відбувалася науково-практична конференція «Обмін міжнародного досвіду як засіб підвищення якості освіти».

24 березня відбулася зустріч науково-педагогічних працівників факультету педагогічної освіти з азербайджанськими освітянами.

З вітальIMG_144711ним словом до гостей звернувся декан факультету Дмитро Герцюк. У своєму виступі він коротко змалював історію Львівського університету, становлення та розвиток університетської педагогічної освіти, розповів про сьогодення та пріоритети діяльності факультету педагогічної освіти.

IMG_1458

 

Про особливості підготовки майбутніх фахівців на базі Педагогічного коледжу  розповіла методист коледжу Романа Михайлишин.

IMG_1471Доктор педагогічних наук, професор Наталія Мачинська поділилася досвідом організації навчально-виховного процесу для студентів спеціальностей «Дошкільна освіта» та «Початкова освіта», підходами до укладання навчальних планів, проаналізувала навчальні дисципліни, які необхідні для якісної підготовки конкурентоспроможних фахівців. IMG_1475Доповнила її виступ доцент Деркач Ю.Я., яка розповіла про методи та технології, які використовуються у процесі підготовки майбутніх вчителів англійської мови для початкової школи.

IMG_1478Доцент  Лариса Кальченко та старший викладач Лілія Лепеха  зосередили увагу гостейIMG_1476 на проблемах підготовки спеціалістів для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

З особливою увагою гості слухали виступи доцентів Тетяни Равчини та Олексія Караманова, які висвітлили інноваційні підходи до організації підготовки майбутніх вчителів, спрямованої на формування у них педагогічного мислення й професійного досвіду, розкрили особливості застосування методів активного й інтерактивного навчання, музейної педагогіки у системі університетської освіти.

IMG_1482 IMG_1486

 

 

 

 

 

Доктор педагогічних наук, професор Аждар Агаєв представив учасників азербайджанської делегації та  окреслив основні напрями діяльності освітян Республіки Азербайджан.

IMG_1500

Після загальної зустрічі гості продовжили знайомство і спілкування з викладачами факультету і Коледжу університету.

IMG_1487  IMG_1452 IMG_1502