Презентація документальних музейних фільмів у Львівській обласній бібліотеці для дітей

30.04.2022 | 11:01

Упродовж останньої декади квітня 2022 р. Науково-навчальна лабораторія музейної педагогіки Львівського національного університету імені Івана Франка брала участь у низці заходів, присвячених актуалізації культурної спадщини та популяризації вітчизняних здобутків у сфері освіти, культури та мистецтва в умовах воєнного стану.

19 квітня 2022 р. проф. Караманов О. В. брав участь у презентації документальних музейних фільмів про львівських митців: художника-графіка, живописця Володимира Немири “Монолог” та художника по дереву Володимира Іванишина “Ріка часу” авторства київських режисерів Анатолія Горового та Богдана Браги у приміщенні Львівської обласної бібліотеки для дітей (вул. Винниченка, 1). Музейні фільми – особливий вимір кінематографу, що дозволяє відчути та осмислити усю палітру візуальної інтерпретації знакової події, музейної пам’ятки, осягнути виміри творчості непересічної особистості та донести це різним групам відвідувачів та широкому загалу.

Зауважимо, що режисери тонко відчули багатогранність та харизму львівських митців та залюбки ділилися своїми творчими здобутками з широкою глядацькою аудиторією.