Про ФОРУМ МІЖГЕНЕРАЦІЙНОЇ ВЗАЄМОДІЇ очина студентів ЛНУ ім. Івана Франка

23.12.2021 | 18:47

16-18 грудня 2021року, у смт. Брюховичі відбувався Форум міжгенераційної взаємодії, організатором якого була ГО «Справа Кольпінга в Україні». Студенти третього курсу кафедри Спеціальної освіти та соціальної роботи, вдячні за таку можливість брати участь у цьому заході. Головною метою було: побудувати взаєморозуміння між різними поколіннями, тепла і невимушена обстановка, нові знайомства, набуття нових навичок та знань.

Було цінно почути потрібну та цікаву інформацію і побачити живий приклад легкої і невимушеної манери задавання тональності багатьом заходам, а попри те, чітко продуманого для всіх категорій учасників і для всього лонгітюду заходів – від Катерини Олексіївни Островської, креативної форми легкого в розумінні , доступного в засвоєнні научіння Ігора Петровича Островського, який не просто інформував, а розповідаючи – научив нас нюансів і «секретів» написання успішного проєкту.

Пізнавально і живо було попрацювати в проєктах Форуму, які були інноваційними і надзвичайно невимушеними креативними ініціативами Юлії Савки, отця Олега Саламона, Галини Михальчишин, Святослава Слободяна та інших. Познайомились та поспілкувались зі студентами Університету Третього Віку: п. Ганною, п. Ніною, п. Галиною.

Учасники форуму мали змогу спостерігати за Integration Puppet Theater “Aj-Aj”з м. Пустомит. У програму форуму також входило лекція про те, як круто бути волонтером, скільки там живого енергетизму і діяння за ідеєю «допомоги в самодопомозі», обговорювалися питання стосовно кібербезпеки. Нам, студентам кафедри спеціальної освіти факультету педагогічної освіти була віддана повна творча ініціатива в проведенні для учасників різних інтерактивних ігор.

Юлією Савкою проводився майстер-клас з розпису сумок, учасники мали змогу відчути себе художниками та показати як вправно вони володіють пензликом.

У останній день форуму учасники мали можливість придумати та написати проєкти. Кожний міг запропонувати власну ідею, а вже згодом у командах працювати над створенням власного проєкту.

Нам приємно було перебувати в цій теплій, дружній атмосфері, допомагати та підтримувати один одного. Цікавим досвідом для нас був час проведений з Павлом, дітьми, підлітками та з усіма, хто був на цьому форумі.

Дякуємо організаторам, які забезпечили нам доступ до інтернет ресурсів, технічного приладдя (комп’ютер, проектор), також дякуємо закладові який нас тепло прийняв та дякуємо усім, хто за нас піклувався, переживав та допомагав.

Додому ми поїхали просто окрилені, з хорошим настроєм, з позитивом та з солодкими (і не тільки) подарунками від Св. Миколая.

Будемо раді брати участь у наступних заходах, які буде проводити Львівський осередок чи загалом всеукраїнська ГО «Справа Кольпінга в Україні», наша кафедра та наш університет.

Ми зачаровані і збагачені докорінно новим світосприйманням легкого, невимушеного, а разом з тим так детально продуманого сценарію такого багатогранного, мобільного і креативного кількаденного розвивального дійства.

Таке враження , що за дні участі у Форумі – ми переступили поріг в нову еру, далеко гнучкішу, пластичнішу і мотиваційнішу, ніж коли небудь могли навіть собі уявити. Дякуємо за можливість участі ще раз, найперше професору Катерина Островська за натхнення, яке йшло від неї живою нам мовою щирості і енергетизму, за науку проєктну професору Ігору Островському – це супер досвід, дякуємо Юлії Савці за ряди прикладів, за легкість і вміння бути природною з будь-якою категорією людей – від старших і поважних віком членів УТВ і до малечі, а особливо натурально спонукати до активної співдії, робити м’яку атмосферу для осіб з особливими потребами, як, зокрема Павлусикові. «Розвіювати стереотипи … за вмілі приклади бути будь-ким з нас і них».

Ми кажемо хором – колядників: «ДЯКУЄМО!»

Студенти спеціальної освіти ЛНУ імені Івана Франка:
Оксана СЛАВИЧ,
Юлія БОГОНІС,
Юлія ГРАБ,
Надія ЩЕРБАТА.