Про соціальну роботу очима студентів…

17.11.2022 | 12:51

День студента можна святкувати по різному. Сьогодні було так.

17 листопада 2022 року в дистанційному форматі відбулася цікава та неординарна подія – міжвузівський круглий стіл на тему «Особливості роботи соціального працівника з дітьми в умовах війни». Учасники круглого столу − студенти спеціальності 231 Соціальна робота різних закладів вищої освіти, зокрема Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії (кафедра педагогіки), Львівського національного університету імені Івана Франка (кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи), Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (кафедра соціальної роботи, управління та суспільних наук), Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника (кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи).

Виступи та дискусії учасників стосувалися різних напрямів та складових соціальної, соціально-педагогічної роботи з дітьми в умовах війни. Це і питання дотримання прав дітей в умовах війни, подолання дитячої агресії, організації різних форм дозвілля дітей як з числа внутрішньо переміщених осіб, так і дітей, які проживають у своїх домівках. Емоційні переживання, тривоги, неспокій, страх – це супутники щоденного життя дітей, з якими треба навчитися співіснувати. Ця проблема викликала особливу зацікавленість в учасників круглого столу. Кожен з нас сьогодні в різній мірі залучаються до волонтерської роботи, відтак обговорення особливостей волонтерства в умовах війни, етичних дилем, з якими зустрічаються волонтери.
Студенти факультету педагогічної освіти спеціальності 231 Соціальна робота достойно представили кафедру соціальної педагогіки та соціальної роботи. Серед них – Репецька Діана, Жеребцова Соломія (ФПС−41), Романик Катерина, Пелешок Аліна, Маньо Марія (ФПС−41з), Ільницька Христина (ФПСм−11).

Шляхи удосконалення соціальної допомоги та підтримки можуть шукати не лише досвідчені науковці. Студенти – творчі, гнучкі у прийнятті рішень, до яких варто дослухатися, брати на озброєння. Ворог дуже хоче нас вибити зі звичного режиму життя, але нам «своє робить»! Поміж тривог, з перебоями електроенергії, з нестійким інтернетом – ми все одно працюємо, творимо, святкуємо.

Дорогі студенти, зі святом вас! Ви – наше майбутнє, наша надія та опора. Ви ті, хто буде змінювати наше суспільство на краще, будувати сильну та процвітаючу Україну. Наснаги вам, професійних досягнень, нових звершень!

День студента можна святкувати по різному. Сьогодні це було так. Після Перемоги буде по іншому! Гучно! Знову всі разом!

 

Віра Корнят, завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи