Про «Учителький оскар», який надихає

14.10.2019 | 16:58

Уже третій рік поспіль громадська спілка «Освіторія» підіймає важливість професії вчителів та повертає довіру до педагогів завдяки кокурсу Global Teacher Prize Ukraine. У гості до факультету педагогічної освіти завітали вчителі-фіналістки Олена Гальвіцька – фіналістка «учительського оскару», яка увійшла до 10 ТОП-найкращих учителів 2019 з 27 річним педагогічним досвідом та Ольга Зелінська – у ТОП-20 найкращих учителів 2017, фіналістка «Global Teacher Prize Ukraine», яка учителює понад 30 років.

«Global Teacher Prize Ukraine – це можливість для вчителів показати свій досвід, розкрити себе в нетипових ситуаціях, самопрезентуватися, попрацювати в команді з іншими колегами», – розповіла Ольга Зелінська.

Після проекту вчителі продовжують далі взаємодіяти. Вони збираються в команду однодумців і творять щось нове. Цьогоріч фіналісти проекту провели два вчительських фестивалі разом з громадською організацією «НОВІ» — це безліч майстер-класів для дітей, відкритих уроків, а також майстер-класи для вчителів.

Про вагому роботу в команді Олена Гальвіцька додала: «Коли ви можете опиратися один на одного, і дійсно відчувати плече, тоді ваша командна робота буде найкращою».

Ідея проекту, не обрати найкращого фахівця року, а виокремити, побачити, надихнути вчителів, які можуть надихати і вести за собою, «бо вчитель – це особа, яка надихає тих, хто поруч». Наймолодшому учаснику було лише вісімнадцять, а найстаршому – 71.

І на останок фіналісти «Global Teacher Prize Ukraine побажали навчитися студентам нашого факультету, не боятися демонструвати свої здобутки, досягнення, вірити в себе та пишатися досягненнями своїх майбутніх учнів.

                                                                                                              Андрій Крижик, магістрант ФПО