Програма підвищення кваліфікації «Як творити інклюзивне освітнє середовище?»

08.12.2023 | 21:48

Програма «Як творити інклюзивне освітнє середовище?» (16-21 грудня 2023 року) на базі Львівського національного університету імені Івана Франка має на меті підвищення рівня кваліфікації науково-педагогічних працівників з питань інклюзії, запровадження та поширення принципів інклюзивної освіти в ЗВО, а також покликана сприяти підготовці викладачів до роботи з студентами з різними освітніми потребами, розширює їхні знання про методики навчання та оцінювання, що враховують потреби всіх учасників освітнього процесу. Це сприяє створенню інклюзивного середовища, де кожен студент може розвинути свій потенціал.

Під час програми Ви отримаєте відповіді на широкий спектр запитань:

  • Що таке інклюзія та чому вона важлива?
  • Які методи, інструменти та техніки дозволяють створювати інклюзивне середовище?
  • Як проводити оцінювання, враховуючи потреби всіх учасників освітнього процесу?
  • Як забезпечити інклюзивне освітнє середовище для студентів з порушеннями опорно-рухового апарату, психо-когнітивними порушеннями, порушеннями слуху та зору?
  • Як правильно комунікувати з військовими та ветеранами?

Лектори програми – викладачі та працівники факультету педагогічної освіти, ресурсного центру з інклюзивної освіти, центру соціального розвитку та громадських ініціатив. Серед запрошених гостей – ветерани російсько-української війни, випускники Університету з інвалідністю.

Учасники програми підвищення кваліфікації отримають сертифікати про завершення курсу (1 ECTS).

Формат заходу: змішаний. Заняття проходитимуть переважно у пообідній та вечірній час.

Для участі в семінарі є обов’язковою реєстрація за посиланням: https://forms.gle/Zd73WcTF5tWyi3ZWA. Реєстрація відкрита до 23:59 год 13 грудня 2023 року.

Контактні особи: Ольга Ливитненко (olha.lytvynenko@lnu.edu.ua) та Оксана Мольдерф (oksana.molderf@lnu.edu.ua)