Робота лабораторії Кольпінгберг при кафедрі спеціальної освіти в час війни

06.02.2023 | 13:57

Робота лабораторії Кольпінгберг при кафедрі спеціальної освіти в час війни:
Волонтерська Діяльність:
При співпраці з Офісом «Справи Кольпінга в Україні», з Благодійним Фондом Івана Павла ІІ, Парафією Св. Архангела Михаїла (РКЦ) в Малехові, «Карітас – Спес Україна», організацією «Рицарі Колумба», а також особливо з нашими закордонними партнерами, а саме з Родинами Кольпінга в Польщі (Краків) та Німеччини, Парафія Св. Яна Нєпомуцена в Сусцу (Польща), організацією «Дами Раду» у Вроцлаві та іншими вдалось організувати, перевезти та передати потребуючим гуманітарну допомогу близько 200 тон (генератори, тактична медицина, ліка та перев’язочні матеріали, їжа, особиста гігієна, постіль, вбрання та взуття…). Отримувачами допомоги, були військові підрозділи ЗСУ, ТРО, Національна Гвардія, Поліція, ВПО, члени родин Кольпінга Львівщини, УТВ, люди з особливими потребами, вірні різних парафій. Допомога передавалась також в найбільш потребуючі місця України (Чернігівська обл, Одеска, Миколаївська, Херсонська…).
На початках війни наші кольпінговські офіси та особисті помешкання членів Львівської Родини були місцем тимчасового перебування та проживання ВПО (близько 230 осіб), був організований довіз біженців як до кордону так і пізніший супровід і допомога (близько 110 осіб).
Психологічна, психотерапевтична, супервізорська та тренінгова підтримка.
Важливим моментом нашої праці (Львівський Ресурсний Центр), була психологічна та психотерапевтична підтримка травмованих та потребуючих допомоги дорослих та дітей (військові, їх сім’ї, біженці, люди з особливими потребами..,) та супервізорський супровід психологів, психотерапевтів, волонтерів, священників в їх роботі та служінні.
Було організовано близько 750 годин супервізій при підтримці наших та іноземних фахівців (Польща, Німеччина, Великобританія, Данія, Бельгія…). Організовано і проведено і плануються різноманітні, тренінги та семінари по травмотерапії в різних модальностях (Короткотермінова Терапія BSFT, KIM, TPSS+, терапія АСТ та інші).
Підтримка наукової діяльності.
Дякуючи підтримці нашої «Справи Кольпінга в Україні» вдалось провести дві Міжнародні наукові конференції у співпраці з Кафедрою спеціальної освіти ЛНУ: Психотерапія у практиці інклюзії людей з особливими потребами 29–30 серпня 2022 року (40 очних і 48 заочних учасників); науково-практична конференції «ДІЯЛЬНІСТЬ ІРЦ ПІД ЧАС ВІЙНИ» 22–23 грудня 2022 року (50 очних і 25 заочних учасників).
Праця з дітьми та студентами.
Відновлення праці друкарні Львівської Родини Кольпінга, спільна праця студентів Кафедри спеціальної освіти ЛНУ та дітей з особливими потребами: Був проведений табір для підлітків «Школа молодого лідера, ОСНОВИ САМОРЕГУЛЯЦІЇ ТА СТАБІЛІЗАЦІЇ» Брюховичі, 02 – 04.01.2023 року. В таборі взяло участь 25 осіб).
Співпраця з міжнародними та державним структурами.
Була організовано перебування та волонтерське служіння в Україні, депутата парламенту Португалії, лікаря Рікардо Баптіста Леіте.

От. Олег Саламон, асистент кафедри спеціальної освіти, координатор програми супервізорство у психотерапії лабораторії Кольпінгберг