Спільне засідання з професором Якубом Бартошевським (м.Конін, Польща)

17.03.2023 | 18:41

15 березня 2023 року відбулося засідання кафедри спеціальної освіти, на яке був запрошений Якуб Бартошевський, доктор габілітований, професор, проректор з питань науки, розвитку та міжнародного співробітництва Державної вищої професійної школи (м. Конін), Польща.

Проф.. Островська К.О. представила працівникам кафедри проф. Якуба Бартошевського та попросила його окреслити аспекти співпраці кафедри спеціальної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка з науковими та освітніми європейськими закладами , зокрема в рамках програми «Erasmus».

Проф. Якуб Бартошевський у своєму виступі розповів працівникам кафедри про різні аспекти наукової співпраці. До них насамперед належить можливість здійснювати публікації результатів своєї наукової діяльності в європейських наукових виданнях. В рамках програми « Erasmus» є можливість приймати участь у підготовці фахівців бакалаврських та магістерських програм, а також створювати нові освітні програми. Проф. Якуб Бартошевський високо оцінив перспективи спільної роботи кафедри Львівського національного університету імені Івана Франка та Державної вищої професійної школи м.Коніна.

Проф. Островська К.О. наголосила на необхідності створення спільних проектів в площині співпраці Львівського національного університету імені Івана Франка та Державної вищої професійної школи м.Коніна, а також залучення студентів-магістрів до проведення наукових досліджень. Механізмами реалізації такої діяльності є наукові проекти та обмін по програмі «Erasmus».

Засідання кафедри стало першим кроком у налагодженні спільної наукової та освітньої діяльності з польським освітнім закладом , що знайде своє продовження у різних форматах співпраці.

 

Доцент Семенів Н.М.