Співпраця з Маріупольським університетом

15.05.2024 | 17:53

У понеділок, 13 травня, факультет педагогічної освіти відвідала чисельна делегація представників Маріупольського університету (МДУ). Гостями факультету були викладачі психолого-педагогічного факультету та факультету іноземних мов: Леніна Задорожна-Княгницька, декан психолого-педагогічного факульту та Наталія Пирлік, декан факультету іноземних мов; Марина Нетреба, заступник декана психолого-педагогічного факульту та Оксана Голюк, завідувач кафедри педагогіки та освіти, Вячеслав Мірошніченко та Ольга Грошовенко – доценти кафедри педагогіки та освіти; Катерина Крутій, професор кафедри дошкільної освіти та Остап Бодик, завідувач кафедри англійської філології.

Декан факультету педагогічної освіти Дмитро Герцюк ознайомив гостей з історією становлення та розвитку факультету педагогічної освіти, з науковими та навчально-методичними доробками викладачів, студентським життям тощо. Доцент кафедри початкової та дошкільної освіти Марта Проц розповіла про організацію роботи навчально-наукової лабораторії Нової української школи, а завідувач кафедри початкової та дошкільної освіти Наталія Мачинська окреслила перспективи співпраці між факультетами та університетами.

Леніна Задорожна-Княгницька розповіла усім присутнім про специфіку діяльності Маріупольського університету у воєнний період, налагодження освітнього процесу в умовах дистанційного формату навчання. Оксана Голюк проаналізувала деякі моменти налагодженої співпраці між кафедрою початкової освіти ЛНУ та кафедрою педагогіки та освіти Маріупольського університету, зокрема проведення конференції та залучення професора Мачинської Н.І. до співавторства у колективній монографії.

Зустріч стала початком налагодження тісної плідної співпраці між кафедрами психолого-педагогічного факультету Маріупольського університету та факультету педагогічної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка.

Професор Наталія Мачинська