Співпраця з роботодавцями у рамках проведення бінарної лекції для магістрантів ОПП Дошкільна освіта

24.09.2023 | 21:02

21 вересня на кафедрі початкової та дошкільної освіти була проведена бінарна лекція для магістрантів ОПП 012 Дошкільна освіта (група ФПДМ – 11) з навчальної дисципліни «Методична робота в закладі дошкільної освіти» на тему «Нормативно-правове регулювання методичної роботи в ЗДО». Лекцію проводили: доктор педагогічних наук, професор Наталія Мачинська і вихователь-методист ЗДО «Казковий світ» Оксана Маєр.

У процесі проведення лекції здобувачі магістратури ознайомилися зі змістом та структурою нормативно-правових документів, які врегульовують діяльність закладу дошкільної освіти, зокрема такий її важливий аспект – методична робота. Вихователь-методист Оксана Маєр, яка має значний стаж педагогічної роботи, наголосила на важливості та необхідності володіння інформативними знаннями для ефективної організації методичної роботи в ЗДО. У ході лекції студенти не тільки ознайомилися з важливими нормативно-правовими документами, але й мали можливість отримати практичні поради та рекомендації щодо доцільності використання документів у процесі організації методичної роботи в ЗДО.

Професор Наталія Мачинська зазначила, що кафедра початкової та дошкільної освіти має тривалу співпрацю з багатьма закладами дошкільної освіти, серед яких є і ЗДО «Казковий світ». У межах співпраці з цим закладом, були проведені неодноразові спільні зустрічі, педагогічні працівники ЗДО завжди долучаються до участі у різних типах наукових та навчально-методичних заходах, що дає можливість тісно поєднувати теоретичну професійну підготовку майбутніх фахівців вищої школи з їх практичною складовою.

Завідувач кафедри початкової та дошкільної освіти,

професор Наталія Мачинська.