Стажування доцента кафедри початкової та дошкільної освіти Олени Лущинської

07.03.2023 | 15:07

У рамках програми мобільності OeAd.  доцент кафедри початкової та дошкільної освіти Олена Лущинська проходила наукове стажування  під керівництвом Клауса Гімпсл-Гутерманна і Анастасії Савран  у Pädagogische Hochschule Wien (phwien.ac.at), Zentrum für Lerntechnologie und Innovation (ZLI) .

За час перебування в Австрії викладач мала можливість ознайомитись з діяльністю трьох лабораторій  Студією освітніх інновацій (EIS), MEDIA Lab та нещодавно розробленою DINA Lab Дізнатись детальніше про діяльність кожної лабораторії, які укомплектовані  різними засобами для створення веб, аудіо контенту, організації онлайн зустрічей, а також різними видами робототехніки для роботи з учнями у школі. Зокрема, важливим і цікавим залишається досвід Анастасії Савран, яка попри наукову діяльність працює викладачем у школі. Анастасія презентувала свій досвід роботи з Beebot, який обов’язково буде впроваджено у роботу зі студентами педагогічних спеціальностей ЛНУ імені Івана Франка.

Окрім роботи в лабораторіях Олена Лущинська мала можливість зустрітись з викладачами університету, а також відвідати  початкові школи  Відня і поспілкуватись з вчителями й керівниками шкіл. 

Детальніше про стажування:Forschungsaufenthalt aus der Ukraine am ZLI der PH Wien

Theresianische Akademie Wien

Bee Bot, LegoLab

Klaus Himpsl-Gutermann, Media-Lab-Robot

Klaus Himpsl-Gutermann, MediaLab