Стратегія розвитку ЗДО (або – впроваджуємо дуальну освіту)

10.10.2023 | 09:57

Стратегія розвитку сучасного закладу дошкільної освіти – це не тільки документ, де сухо зазначено мета, завдання, напрями, шляхи, наведено приклади цифр та графіків… Стратегія – це спільна колективна робота великої згуртованої команди однодумців, де кожен має можливість і нагоду зробити свій посильний внесок у розвиток освітньої установи, де працює.

Почути і побачити, відчути через спільну діяльність як працює команда, мали можливість магістранти групи ФПДм – 11 на практичному занятті у ЗДО № 180 «Леліточка» (директор – Цимбало Оксана), тема заняття «Стратегія розвитку ЗДО». У рамках вивчення освітнього компоненту «Методична робота в закладі дошкільної освіти» 9 жовтня практичне заняття було проведено на базі ЗДО №180 у співпраці з методистом закладу Русланою Гаєвською та психологом цієї установи Анжелою Турченко.

Елементи дуальної освіти поступово, але міцно входять в освітній процес підготовки майбутніх магістрантів кафедри початкової та дошкільної освіти. Тривала співпраця з ЗДО № 180 дала можливість реалізувати і цей напрям практичної підготовки здобувачів освіти.

Наталія Мачинська, завідувач кафедри

початкової та дошкільної освіти