Студентські будні у військовий час: волонтер Анна Бутрей

06.04.2022 | 13:58

Війна та події в Україні вимагають від кожного  мобілізації власних ресурсів у напрямку солідарності та підтримки тих, хто цього потребує. Соціальна робота – це не лише ПРО людей, а в першу чергу ДЛЯ людей!

Своїм досвідом волонтерства ділиться студентка 3 курсу спеціальності 231 “Соціальна робота”, Аня Бутрей:

“В такий важкий час для країни важко залишатись осторонь і кожен з нас старається допомагати як може. Кейс-менеджером на гарячій лінії Української Волонтерської служби я почала волонтерити незадовго після того, як розпочалась війна. Працюю в розділі “Ліки”, люди звертаються з абсолютно  різними потребами: комусь потрібні ліки від тиску, а хтось просить допомогти з евакуацією поранених родичів, які не можуть виїхати з Маріуполя. Це завжди дуже відповідально, бо кожен запит відправлений з великою надією отримати допомогу і часом від цього залежить життя людини. Запити я опрацьовую кожного дня, по 2-4 години в день. У вільний від цього час стараюсь долучатись і до інших видів волонтерства, бо зараз є дуже багато потреб: роздаю їжу переселенцям на вокзалі, сортую речі на складах, плету сітки. Це найменший внесок, який можна зробити для наближення нашої перемоги над росією”

Студентський та педагогічний колективи кафедри пишаються відповідальною громадянською позицією наших студентів та бажають їм успіхів у нелегкій праці!

 

P.S. поділися з нами своєю історією про студентські будні в умовах війни-) ми чекаємо на них!✍