Студентські будні в умовах воєнного стану: волонтерка Валерія Рижко, студентка 4 курсу спеціальності “Соціальна робота”

14.04.2022 | 21:14

Ми продовжуємо рубрику про наших студентів, які навіть у такий нелегкий час, сприяють соціальній підтримці українців, що постраждали внаслідок воєнних дій та сприяють розвитку соціальної справедливості.
Студентка 4 курсу спеціальності “Соціальна робота”, Валерія Рижко поділилася досвідом роботи на гарячій лінії підтримки осіб, що постраждали внаслідок воєнних дій в Україні:

“Я займаюсь допомогою людям з фіксацією запитів на життєво необхідні препарати, які відсутні в аптеках. Як тільки відкрили лінію щодо препаратів, запитів було неймовірно багато, тому що деякі препарати неможливо було доставити в міста, де ведуться активні бойові дії, а ліки були життєво необхідними.
В перші дні ми оформили близько 2000 запитів, які поступово опрацьовувалися.
Я консультую абонентів щодо допомоги, які надаються через Дію та Центри надання адміністративних послуг, а саме виплати 6500, компенсація за втрачене житло, виплати 2000 та 3000, виплати ЮНЕСКО та виплати 2220. Тішить також те що багато іноземців звертаються до нас з тим що хочуть допомогти, а ми вже координуємо їх у відповідні підрозділи або ж надаємо контакти громадських, благодійних чи волонтерських фондів.
Найважчим був перший місяць, безліч історій які розривають серця і усвідомлення своєї безпомічності, досить багато опрацьованих дзвінків з проханням допомогти, а іноді відлік життя йшов на години, тому що без деяких медичних препаратів люди помирали… З початком воєнних дній мені здавалося, що я нічого не роблю, однак з часом переглянувши всю зроблену роботу, яка триває досі але вже в менших масштабах, я усвідомила що наша команда надає не просто інформацію, яку можна пошукати у відкритому доступі, а допомагає тим хто цього дійсно потребує.
Кожен з нас робить внески, іноді не великі, але важливі, що допомагає приблизитися до перемоги та допомогти людям, які цього дуже потребують.

Разом ми – сила. Все буде Україна!♥️”

Пишаємося нашими студентами! Вдячні за те, що ділитеся власним професійним досвідом!♥️