Творче музейне заняття для студентів

07.04.2023 | 18:43

Наприкінці березня – на початку квітня 2023 року Науково-навчальна лабораторія музейної педагогіки проела декілька музейних занять. Зокрема, 31 березня в Археологічному музеї Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося творче музейне заняття «Дитяча іграшка: антропологічно-інтелектуальний вимір» для студентів групи ФПД-21 факультету педагогічної освіти.

Заняття проходило у межах вивчення курсу «Історія дошкільної педагогіки» під керівництвом проф. кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи Олексія Караманова.

Заняття було побудовне у формі семінару-екскурсії, яка передбачала низку важливих завдань – попереднє ознайомлення з моделлю багатогранної інтелектуальності Ховарда Гарднера прослуховування тематичної екскурсії про експозицію директора Археологічного музею Ярослава Погоральського, робота на експозиції для створення візуального ряду предметів та адаптації музейного матеріалу для дошкільників старшої групи, виконання презентації для обговорення на семінарі.

Студенти з інтересом сприйняли екскурсію та уважно вивчали музейну експозицію для підготовки відповідних презентаційних проектів.

Олексій Караманов