Тиждень соціальної роботи. День третій – 20 березня 2024 р.

21.03.2024 | 10:53
🎓🏛️В рамках Тижня соціальної роботи, доцентка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Ольга Столярик та керівниця Центр соціального розвитку та громадських ініціатив ЛНУ ім. Івана Франка , доцентка Ярина Танчак долучилися до програми реабілітації “Життя після війни” для ветеранів російсько-української війни, що втратили зір та членів їхньої сім’ї. Ветеранська спільнота охоплювала географію понад 9 регіонів України🎓🍀
📥🏛️ Студенти спеціальності “Соціальна робота” мали нагоду доєднатися до тренінгу викладачів, щоб зрозуміти специфіку спілкування та соціальної підтримки ветеранської спільноти📚
🍀📚 Участь у реабілітації дозволила:
📝 зрозуміти специфічний досвід та потреби членів ветеранської спільноти;
📝 здійснити консультування з питань соціально-правового захисту та соціальної підтримки;
📝 сформувати навички написання бізнес-плану та інформування щодо можливостей отримання грантової підтримки для старту та масштабування ветеранського бізнесу!
🎓📥 Отриманий досвід та робота із кожним учасником є безцінною, унікальною та взаємно-ресурсною!
🎓🍀Дякуємо кожному ветерану/ветеранці, військовослужбовцю/-овиці за їхній внесок у Перемогу та можливість жити і працювати! Шана та пам’ять кожному полеглому Герою🇺🇦

Ще одна важлива подія  третього дня  Тжжня соціальної роботи  – круглий стіл «Соціальна робота: виклики, професія, діяльність» за участі роботодавців. Захід підтримали Відділ кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом, Центру соціального розвитку та громадських ініціатив Університету.

Розпочав роботу круглого столу декан факультету педагогічної освіти доц. Дмитро Герцюк, який наголосив на важливості співпраці роботодавців та ЗВО у процесі професійної підготовки фахівців. Соціальна сфера сьогодні змінюється дуже стрімко, тому ми повинні відповідати запитам та потребам суспільства, щоб наші випускники були конкурентоспроможними.
🌿🗣️Модерувала захід завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи доц. Віра Корнят.
Ірина Сновидович познайомила присутніх з роботою Відділ кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом ЛНУ ім. І. Франка , окреслила шляхи співпраці з роботодавцями, та наголосила, що Форум кар’єри, який проводиться в Університеті сприяє пошуку найкращих фахівців.
🔊🌱 До дискусії долучилися Любов Кужій (
Центр соціального розвитку та громадських ініціатив Університету), Микитка Юрій та Світа Христина (Львівський обласний центр соціальних служб), Турчиняк Наталія та Дем’янчук Іванна (Львівське вище професійне художнє училище), Банах Назар (методист з надання соціальних послуг), Приймак Наталія та Пахолок Марія (середня загальноосвітня школа № 95), Наталія Савицька (завідувач Сихівського відділення соціальної роботи Філії соціальної роботи та психологічної підтримки КУЗТ ЛМЦСПР «Джерело»), Гаврилюк Світлана та Маланчук Галина (Притулок для дітей СуСД ЛОДА), Байдала Ірина (Голова Яворівська районна філія Львівської Обласної Організації Товариства Червоного Хреста України), Бульбук Марина (фахівець по роботі з сім’ями Центру укріплення сім’ї «СОС Дитячі містечка»).
🙌❔Обговорили широкий спектр питань, пов’язаних із сучасною соціальною роботою. В ході обговорення присутні звернули увагу на виклики, які стоять перед соціальними працівниками сьогодні, а також розглянули перспективи розвитку цієї важливої галузі. Дискутували про актуальні тенденції та інноваційні підходи до роботи з вразливими групами населення.
🌳🥇Обговорили організацію практики для студентів, підготовку до майбутніх заходів, написання проєктів, організацію волонтерської діяльності.
Ми пишаємося довготривалою та плідною співпрацею.
🫂🤝Дякуємо усім учасникам за зацікавленість та активну участь! Спільними зусиллями ми продовжимо розвивати соціальну сферу та готувати кваліфікованих фахівців з соціальної роботи!