Звіт Сеньків Христини (ФПС-41) про участь у “Зимовій школі для майбутніх соціальних працівників та психологів”

08.03.2020 | 16:51

Найкраща навчальна мандрівка)))
Виражене відчуття провини, заляканість і страх, або навіть злість, ворожість та агресія – всі ці реакції можна отримати у спілкуванні з людиною, яка постраждала від торгівлі людьми. Переживання насильства або нелюдського чи принижуючого поводження може нанести тяжку психологічну травму. Тому соціальний працівник чи психолог має бути готовим чи готовою до такої комунікації, вміти уникати ретравматизації, визначити нагальні потреби постраждалих, надати їм підтримку та допомогу у поверненні до нормального життя.

Тому студенти ЛНУ імені Івана Франка, факультету педагогічної освіти спеціальності 231 – «Соціальна робота» Сеньків Христина (4 курс, група ФПС-41) та Іжик Уляна (3 курс, група ФПС-31) взяли участь у «Зимовій школі для майбутніх соціальних працівників та психологів», який проводився у заміському еко-готелі “ШишкiNN” (с.Снов’янка, Чернігівська область). Це саме той захід, який зібрав в одну команду творчих, позитивних, креативних і просто хороших людей.

За цей період перебування на зимовій школі, я отримала не лише нові знання та практичні навики, які потрібні для професійної діяльності, але й інше:

  • Арт-терапевтичні техніки: малювання та робота з глиною (це було прекрасно).
  • Робота з найкращою у світі командою «Реактивна нервова система» з девізом «Почуй» і з особливим елементом для дослідження.
  • Створення соціальних роликів (дуже хороший досвід, адже випала нагода зіграти роль людини, яка постраждала від торгівлі людьми).
  • «Живе» спілкування та підтримка.
  • Ранкові прогулянки та зарядка.
  • Вечірні посиденьки, ігри та «Мафія», які хотілося грати навіть після насиченого дня.
  • а “Татанці”- пісня цієї Зимової школи.

Саме тут я змінила своє бачення на світ та переборола багато власних страхів та комплексів.
Дякую усім за саморозвиток, круто проведений час, позитивні емоції, нові знання та досвід, який я зможу використовувати не лише для своєї професії, а й у житті!)
Дякую своїм батькам та рідним, факультету педагогічної освіти, усім учасникам Зимової школи (які стали дуже близькими людьми), а особливо своїй команді за терпеливість, відкритість, повагу один до одного та дружелюбність; тренерам, організаторам, Міністерству соціальної політики України, ОБСЄ та усім, хто приєднався до проведення Зимової школи. Всіх люблю та ціную. До нових зустрічей)))

Проблема торгівлі людьми в даний час є дуже актуальною, тому кожен з нас повинен знати все, щоб не стати її жертвою.

Запам’ятайте:
✔️1547- Національна лінія з питань протидії торгівлі людьми та домашньому насильству.
✔️527 – Гаряча лінія від МОМ з питань протидії торгівлі людьми.
Саме за цими номерами ви можете звернутися за будь-якою інформацією або допомогою: коли сталась біда або для консультації.

#ПротиДій торгівлі людьми#OSCE#БЕЗПЕКАПОНАДУСЕ#Почуй#

All-focus

All-focus