Участь у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «ОСВІТА І ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ФАХІВЦІВ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ»

27.10.2018 | 21:54

25-26 жовтня 2018 р. у Мукачівському державному університеті проходила ІІ Міжнародна науково-практична конференції «ОСВІТА І ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ФАХІВЦІВ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ».

У роботі конференції взяли участь науковці з провідних наукових інституцій та закладів вищої освіти Польщі, Угорщини, Словаччини, Києва, Львова, Мукачева, Дрогобича, Івано-Франківська та ін.

Учасниками конференції були доцент Нос Любов Степанівна та професор Мачинська Наталія Ігорівна. Провідні напрями, які обговорювалися під час роботи конференції, це – розвиток вітчизняної педагогічної освіти, професійно-педагогічна підготовка фахівців освіти, проблеми полікультурної та міжкультурної освіти, роль сім’ї та громадських інституцій у формуванні особистості дитини, теоретичні та практичні аспекти інклюзивної освіти: вітчизняний та зарубіжний досвіді тощо.

Робота конференції тривала як під час пленарних засідань, так і в контексті діяльності різних секцій, серед яких: психолого-педагогічні засади формування особистості, педагогічна освіта в умовах євроінтеграції, початкова освіта та підготовка вчителя початкових класів в умовах упровадження концепції нової української школи, освітні технології у забезпеченні конкурентоспроможності майбутнього фахівця… Організатори конференції продемонстрували творчі здобутки студентів різних спеціальностей, а також представили досвід тісної співпраці з опорною загальноосвітньою школою І-ІІІ ст. № 13 м. Мукачеве.

Наталія Мачинська.