Василь Сухомлинський: до 100-річчя від дня народження

30.09.2018 | 22:56

25 вересня на факультеті педагогічної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся теоретико-практичний семінар «Гомінкий струмок і мовчазна ріка»: педагогічна та літературна творчість Василя Сухомлинського у сучасному прочитанні». Захід присвячений 100-річчю від дня народження знаного педагога і письменника.

Зі вступним словом до присутніх звернулася завідувачка кафедри початкової та дошкільної освіти, д.п.н., професор Н. І. Мачинська.

Про актуальність педагогічних ідей Василя Сухомлинського, про основні засади «Нової української школи» та їхній зв’язок з навчально-виховними концепціями геніального вчителя й мислителя розповіла у своїй доповіді доцентка кафедри, к.п.н. А. Ю. Войтович.

Літературну творчість Василя Олександровича, особливості світогляду й світовідчуття неординарного митця було проаналізовано у виступі доцентки кафедри, к.ф.н. Р.Є. Жаркової.

До роботи семінару долучилися й студенти факультету: підготували яскраві відеоролики про В.Сухомлинського, взяли інтерв’ю у педагогічних працівників, опитавши їх про нововведення НУШ й освітні переконання видатного українського класика педагогічної думки. Також студенти продемонстрували свою сценічну майстерність, виконуючи відомі музичні та поетичні твори про казковий світ дитинства.

Роксолана Жаркова