Відбулась онлайн-сесія «Questions&Answers» із представниками факультету педагогічної освіти

17.05.2020 | 16:33
Відбулась онлайн-сесія «Questions&Answers» із представниками факультету педагогічної освіти

14 травня 2020 року в рамках серії онлайн-заходів «Questions&Answers»» відбулася зустріч представників факультету педагогічної освіти зі вступниками. Захід відбувся у форматі прямої трансляції у мережі «Facebook». Під час зустрічі абітурієнти мали змогу дізнатися всю потрібну інформацію про умови вступу до Університету, особливості навчання на магістратурі факультету педагогічної освіти, можливості працевлаштування тощо та отримати відповіді на свої запитання.

Насамперед до абітурієнтів з вітальним словом звернувся декан факультету педагогічної освіти Дмитро Герцюк: «Я дуже радий, що ми можемо працювати з потенційними абітурієнтами навіть у теперішніх непростих умовах. Наш факультет – наймолодший в Університеті, з 2016 року ми здійснюємо випуски магістрів, і це дуже приємно, адже зараз нашій країні вкрай потрібні добре підготовлені фахівці-педагоги».

Декан коротко окреслив напрями, за якими здійснюється підготовка фахівців на факультеті, особливу увагу закцентувавши саме на магістерських програмах. Так, за словами Дмитра Дмитровича, минулого року на магістерські програми факультету зарахували 160 осіб, серед яких 41 людина вступила до Львівського університету з інших закладів вищої освіти, що свідчить про популярність факультету педагогічної освіти.

Надалі викладачі факультету представили потенційним вступникам різні освітні програми. Зокрема, доцентка кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи Світлана Цюра розповіла про особливості навчання за спеціальністю 011 «Освітні, педагогічні науки». Доцентка кафедри початкової та дошкільної освіти Світлана Лозинська представила спеціальність 012 «Дошкільна освіта», а доцентка цієї ж кафедри Марія Стахів ознайомила слухачів із особливостями навчання за спеціальністю 013 «Початкова освіта». Завідувачка кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи Катерина Островська розповіла про навчання за спеціальністю 016 «Спеціальна освіта». Доцентка кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи Лариса Кальченко представила спеціальність 231 «Соціальна робота», зокрема нову магістерську освітню програму «Соціально-психологічна реабілітація».

Представники факультету розповіли про умови вступу та особливості навчального процесу на факультеті, ознайомили слухачів зі специфікою дисциплін, які вивчаються на тій чи іншій спеціальності, окреслили можливості працевлаштування для майбутніх випускників та наголосили на практичній цінності здобутих в Університеті знань.

Після презентацій окремих спеціальностей розпочалась друга частина зустрічі, під час якої декан та викладачі факультету відповідали на питання, які цікавлять вступників. Зокрема, йшлося про можливість участі студентів у програмах академічної мобільності, про особливості цьогорічної вступної кампанії, вартість навчання, можливості перехресного вступу тощо.

Повністю переглянути трансляцію можна на фейсбук-сторінці Львівського національного університету імені Івана Франка.