Відбулась VІІІ-а Всеукраїнська студентська наукова конференція

23.03.2023 | 15:10

23 березня 2023р. відбулась VІІІ-а Всеукраїнська студентська наукова конференція «Сучасні погляди та актуальні проблеми педагогічної освіти», що вже 8 років поспіль з ініціативи кафедри початкової та дошкільної освіти проходить на факультеті педагогічної освіти і має певну традиційність.

З огляду на воєнний стан в країні, конференція проводилась у дистанційному форматі на онлайн-платформі Teams.

Головна мета конференції – зібрати не байдужу до розвитку сучасної педагогічної науки студентську молодь, обговорити актуальні питання впливу педагогічних наук на розвиток суспільства.

Офіційне відкриття конференції розпочалося з вітального слова Любові Степанівни Нос – заступника декана з наукової роботи факультету педагогічної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка, кандидата педагогічних наук, доцента. У вітальному слові до учасників конференції Любов Степанівна підкреслила, що проблеми педагогічної освіти завжди були і залишаються актуальними. Особливої значимості вони набувають в умовах сьогодення, адже  наше суспільство  потребує фахівців з інноваційним мисленням, здатними до самостійного пошуку знань та критичного осмислення інформації, якої є дуже багато. Тому питання забезпечення високого рівня якості професійної підготовки  майбутніх педагогів є надзвичайно важливим, фахівців,  які будуть здатні знаходити ефективні шляхи для вирішення конкретних завдань навчання, виховання і розвитку здобувачів як дошкільної так і початкової освіти. На завершення свого виступу Любов Степанівна побажала усім учасникам конференції міцного здоров’я, миру, сил, наснаги та нових творчих знахідок.

Марія Олексіївна Стахів привітала усіх учасників конференції від імені завідувачки кафедри Наталії Ігорівни Мачинської та висловила вдячність за надіслані матеріали доповідей, адже загальна чисельність учасників, які подали доповіді, становить близько 150 осіб, котрі представляють різні регіони України. Марія Олексіївна побажала усім учасникам міцного здоров’я, гараздів, творчої наснаги і генерування нових ідей.

Після офіційного відкриття конференції розпочалося пленарне засідання, в межах якого головні спікери конференції презентували свої доповіді:

Гачевська Уляна Народна педагогіка в системі національно-патріотичного виховання дітей дошкільного віку

Кривейко Христина Інноваційні педагогічні технології «Щоденні 5» та «Щоденні 3»: незмінна частина уроку в Новій українській школі

Шевчук Каріна Особливості нервової системи в студентів І курсу факультету педагогічної освіти.

Далі відбувалась робота у 5-ти секційних засіданнях, де усі молоді науковці змогли представити свої доповіді та обговорити актуальні проблеми сучасних педагогічних процесів в Україні та світі.

Наприкінці заходу було підбито підсумки роботи конференції. За результатами роботи конференції буде підготовлено збірник наукових праць «Освітній альманах», а також усім учасникам конференції будуть надіслані Сертифікати, що підтверджують участь у студентській конференції та публікування статті у збірнику. З матеріалами конференції можна також ознайомитися на сайті факультету педагогічної освіти в рубриці “Студентська наукова робота”.