Відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 012 Дошкільна освіта

02.02.2023 | 23:29

2 лютого 2023 року на платформі TEAMS відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 012 Дошкільна освіта.
Голова конкурсної комісії, доцент кафедри початкової та дошкільної освіти, Галина Олегівна Бойко звернулася до учасників і колег зі словами привітання. Наголосила на можливості представити свої наукові інтереси, про важливість співпраці студента з науковим керівником. Побажала всім присутнім отримати радість від участі у конкурсі та успішно презентувати наукові доробки.
З вітальним словом виступила Надія Петрівна Ростикус, заступник декана, доцент кафедри початкової та дошкільної освіти, наголосивши на важливості здійснення наукового пошуку в системі підготовки висококваліфікованих фахівців. Зазначила, що участь у заходах такого типу – це чудова нагода випробувати свої можливості, набути новий досвід, розкрити свій потенціал перед викладачами та студентами, а відтак – збагачуватися фахово.
За рішенням конкурсної комісії, у складі доц. Г.О. Бойко (голова), доц. Н.П. Ростикус, асист. І.М.Бущака, асист. О.М.Табаки, асист. В.Б.Деленко, асист. Н.М.Вінарчук до публічного захисту наукових робіт було допущено 10 конкурсантів. Усі роботи відповідають заявленим вимогам.
1. Тема «Співпраця закладу дошкільної освіти і сім’ї у вихованні дітей дошкільного віку на сучасному етапі» – Калагурка Надія Степанівна, студентка групи ФПД-41с, науковий керівник – доцент кафедри початкової та дошкільної освіти Світлана Вікторівна Лозинська.
2. Тема «Рухливі ігри як засіб формування здоров’язбережувальної компетенції» – Михайлишин Ігор Тарасович, студент групи ФПД-21з, науковий керівник – професор, завідувач кафедри початкової та дошкільної освіти Наталія Ігорівна Мачинська.
3. Тема «Народна педагогіка про виховання дітей дошкільного віку» – Вовк Іванна Тарасівна, студентка групи ФПД-21з, науковий керівник – професор, завідувач кафедри початкової та дошкільної освіти Наталія Ігорівна Мачинська.
4. Тема «Використання цифрових продуктів (ігор, комп’ютерних ігор) в індивідуальній роботі із дітьми ООП» – Винярська Мар’яна Русланівна та Сметана Ганна Миколаївна, студентки групи ФПД-22с;  науковий керівник – асистент кафедри початкової та дошкільної освіти Ігор Миколайович Бущак.
5. Тема «Використання технік формувального оцінювання в ЗДО» – Чупило Марія Орестівна, студентка групи ФПД-21с, науковий керівник – асистент кафедри початкової та дошкільної освіти Ігор Миколайович Бущак.
6. Тема «Педагогічне портфоліо» – Бешлей Галина Михайлівна, студентка групи ФПД-21с, науковий керівник – асистент кафедри початкової та дошкільної освіти Ігор Миколайович Бущак.
7. Тема «Педагогічне спілкування та його особливості у професійній діяльності вихователя закладу дошкільної освіти» – Фульмес Ірина Миколаївна, студентка групи ФПД-32с, науковий керівник – доцент кафедри початкової та дошкільної освіти Людмила Володимирівна Кобилецька.
8. Тема «Роль українського фольклору в національно патріотичному вихованні дітей дошкільного віку» – Ходновська Анастасія Михайлівна, студентка ФПД-41с, науковий керівник, доцент кафедри початкової та дошкільної освіти Людмила Володимирівна Кобилецька.
9. Тема «Звуковий аналіз слова як засіб розвитку фонематичного слуху дітей 5-6-річного віку» – Вантух Софія Юріївна, студентка групи ФПШ-21с, науковий керівник – доцент кафедри початкової та дошкільної освіти Надія Петрівна Ростикус.

За результатами захисту наукових робіт члени конкурсної комісії визначили переможців:
І місце – Чупило Марія Орестівна , студентка групи ФПД-21с
ІІ місце – Вантух Софія Юріївна, студентка групи ФПШ-22с та Фульмес Ірина Миколаївна, студентка групи ФПД-32с
ІІІ місце – Калагурка Надія Степанівна, студентка групи ФПД-41с та Ходновська Анастасія Михайлівна, студентка групи ФПД-41с.

Дякуємо всім учасникам і їхнім науковим керівникам за участь, конкурсній комісії за злагоджену роботу! Бажаємо не зупинятися на досягнутому і впевнено підкоряти нові вершини!