Відбувся науковий семінар «Шляхи формування професійної компетентності вчителя початкової освіти в умовах функціонування Нової української школи»

08.10.2023 | 17:51

3 жовтня 2023 року  на кафедрі початкової та дошкільної освіти, Факультету педагогічної освіти, відбувся науковий семінар «Шляхи  формування професійної компетентності вчителя початкової освіти в умовах функціонування Нової української школи»,  в рамках дня Університету та працівників освіти,  під час якого магістри другого року навчання  013 Початкова освіта ознайомили із сутністю понять  професійної компетентності вчителя початкової освіти.

Нова українська школа потребує нових підходів до навчання, які ґрунтуються на засадах педагогіки партнерства, співпраці між учнями та вчителями, що проголошує професійну свободу для вчительства, покладає на його плечі велику відповідальність. Якісні зміни в освіті неможливі без щасливого, упевненого, компетентного педагога, який користується загальною повагою та має комфортні умови праці. Як свідчать наші дослідження, особистість педагога чи не найважливіша для успіху змін у шкільній системі. Відповідно до мети нової української школи конкретизовано основні завдання формування педагогічної компетентності фахівця початкової освіти.

Метою нашого наукового семінару є  формування педагогічної компетентності є забезпечення належної професійної підготовки фахівця в умовах професійної підготовки і підвищення кваліфікації та його конкурентоспроможності на ринку освітніх  послуг.

Модератори наукового семінару:

Сірант Неля Петрівна, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри початкової та дошкільної освіти

Шоловій Марія-Тереза Ігорівна, асистент кафедри початкової та дошкільної освіти