Відбувся регіональний науково-методичний семінар-практикум: «Освітні технології навчання природничої освітньої галузі у початковій та дошкільній освіті».

29.09.2022 | 16:13

27 вересня 2022 року у межах співпраці Науково-дослідницької лабораторії початкової освіти Волинського національного університету імені Лесі Українки та Навчально-наукової лабораторії Нової української школи Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся регіональний науково-методичний семінар-практикум: «Освітні технології навчання природничої освітньої галузі у початковій та дошкільній освіті». На семінарі обговорювалися теоретичні аспекти та особливості впровадження  природничої освітньої галузі у початковій та дошкільній освіті (доповідач – доцент кафедри початкової та дошкільної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка Н. М. Джура), вектори реалізації природничої освітньої галузі в інтегрованому курсі «Я досліджую світ» в 1-4 класах (доповідач – методист відділу базової, профільної середньої освіти та профорієнтаційної роботи, Український інститут розвитку освіти Л.П. Лисогор), досвід упровадження міжпредметні STEM-декад (доповідач – заступник директора з впровадження STEM-освіти НВО СЗНЗ І ступеня «Гармонія» – гімназії імені Т. Шевченка – ЦПВ «Контакт» м. Кропивницького Г. В. Дудіч), секрети вчителя при вивченні природничої галузі у початковій школі (доповідач – директор Початкової школи «Світанок» ЛМР Л.М. Андрушко), дослідження природи як пізнавальної цінності у досвіді роботи вихователя старшої дошкільної групи ПШ «Дзвіночок» ЛМР (доповідач – О.С. Косюта).

Семінар є першим у циклі регіональних науково-практичних семінарів, присвячених актуальним питанням освітніх галузей у початковій та дошкільній ланках освіти. Тож запрошуємо слідкувати за оголошеннями і брати участь у наступних семінарах.