Відбувся теоретико-практичний семінар в рамках святкування Всеукраїнського дня дошкілля

29.09.2021 | 11:45

28 вересня 2021 року в рамках святкування Всеукраїнського дня дошкілля кафедрою початкової та дошкільної освіти було проведено теоретико-практичний семінар «Актуальні питання дошкілля в умовах сучасних освітніх реалій» за участі здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 012 «Дошкільна освіта» денної та заочної форми навчання.

Захід було проведено в дистанційному форматі, але це не завадило доповідачам конструктивно, інформативно та інноваційно представити свій погляд на значущі питання організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти. Педагогічна реальність постала в презентаціях цікавими та творчими завданнями, фотографіями практики роботи з дітьми («Казка про природу як засіб екологічного виховання дітей дошкільного віку. ТРВЗ-інструменти» (Л. Хом’як)), методичними матеріалами щодо організації розвивального освітнього середовища («Художня література як засіб формування толерантності у дітей дошкільного віку» (В. Біб); «Педагогічні умови формування самостійності у дітей раннього віку» (С. Борачок); «Казка як засіб морального виховання дітей дошкільного віку» (Н. Топорніцька)), емоційно забарвленим власним досвідом вирішення актуальних проблем взаємодії вихователів, дітей та їх батьків, особливо в умовах карантинних обмежень («Особливості адаптації дітей до умов закладу дошкільної освіти» (М. Вахула)). Здобувачі не оминули увагою питання інклюзивної освіти («Чинники впливу на ефективну адаптацію дітей із синдромом Дауна в інклюзивні групи закладів дошкільної освіти» (І. Мельник)), а також особливостей професіоналізації мотиваційної сфери майбутніх вихователів на етапі навчання в закладі вищої освіти («Освітні мотивації сучасної студентської молоді» (Т. Охоцька)).

Інтелектуально насичена та захоплива атмосфера спільного осмислення актуальних завдань розбудови дошкільної освіти сприяла злагодженій роботі усіх учасників теоретико-практичного семінару.

Професор: Олена Галян

Фотозвіт семінару 28 вересня 2021 року