«Вона була зі смаком кави»: презентація поетичної збірки Олени Лущинської

30.05.2017 | 17:56

Дехто з кави починає день. Смакуючи гарячим напоєм, задивляється у ранкові небеса сонного міста, вловлює перші сонячні промені і вдихає моменти щастя. Дехто завершує день кавою. Щоби мати ще трохи цих моментів, торкаючи поглядом зірки, блукаючи серед нічної пітьми найпотаємнішими мріями… Аромат кави поволі наповнює кімнату і, здається, тонкоголоса душа пробуджується, щоби прошепотіти Світові: «Я зараз, пил з любові струшу,  І вогником тепла запалю свічку» («Весняні наряди»)

Весна торкає жіноче плече майже-нечутно. Весна тут, між рядків. Весна – там, де ще лишилися світлі сни.

Саме таку, ніжну, хвилюючу, весняну поезію мали змогу почути присутні на презентації поетичної книги викладача кафедри початкової та дошкільної освіти Олени Лущинської. Авторка розповіла про те, коли почала писати, як наважилася представити свої творіння ширшому колу читачів, зізналася, що її надихає на створення нових віршованих рядків.

Поезія Олени Лущинської – це поезія ніжної жіночої любові, любові яка є для авторки всім у всій повноті цього слова. Бо тільки жінка вміє так любити, навіть коли часом над нею «Заплакане небо», навіть коли «Заплакало серце і вмилось сумними дощами» і почалися неминучі у людському бутті «Душевні грози». Жінка-авторка несе у собі силу своїх слів, що здатні будувати нове у ній і навколо неї – «Як архітектор – щастя я зліпила». Бо сила жіночого слова у глибині справжньої віри у свою спроможність створити для себе Казку.

Колеги щиро привітали О. Лущинську з поетичним дебютом, побажали щоденного натхнення, творчого неспокою і нових яскравих сюжетів.

Хай і надалі твориться світла душевна лірика зі смаком кави!

Роксолана Жаркова