Викладачі факультету педагогічної освіти відвідали Новопечерську школу м. Києва

29.11.2023 | 21:24

У рамках робочого візиту разом з директорами львівських шкіл доценти кафедри початкової та дошкільної освіти Марта Проц і Надія Ростикус мали гарну нагоду дізнатися з перших уст про досвід Новопечерської школи: філософію, цілі, цінності, принципи, особливості організації освітнього процесу у початковій школі (1-2 класи дошкільної підготовки і 1-4 класи), базовій та старшій школах. Лідери учнівського самоврядування проведи насичену і цікаву екскурсію школою. У хабі школи поспілкувалися з директором Поліною Комаровою та керівниками початкової, базової і середньої школи, керівником департаменту інклюзивної освіти.

Також побували в альтернативній демократичній школі “Майбутні”, де засновники й учні поділилися досвідом організації освітнього процесу за вибором і голосуванням учнів – інший неформальний формат, зміст, підходи.

Відвідання  цих новітніх   шкіл, зокрема Новопечерської  школи, однієї із  найкращих  школа України з потужною командою професіоналів, яка  входить до топ-100 найінноваційніших шкіл світу за рейтингом Microsoft та об’єднує команду новаторів та експериментаторів,   надихнуло  нас на нові  творчі ідеї та задуми, які  будемо реалізовувати у   процесі професійної підготовки  майбутніх педагогів!

Дякуємо керівнику управління освіти ЛМР Андрію Закалюку і декану ФПО Дмитру Герцюку за організацію робочого візиту!

Надія Ростикус, доцент кафедри початкової та дошкільної освіти