Викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи розвивають нові напрями роботи

17.09.2023 | 22:57

Сьогоднішні важкі події в державі, зумовлені страшною війною, ставлять нові виклики та завдання перед фахівцями соціальної роботи. Ветерани війни, члени їхніх родин – це ті люди, з якими доведеться працювати в недалекому майбутньому сьогоднішнім студентам, які навчаються за спеціальністю Соціальна робота. Щоб дати якісні знання студентам, викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи сам працюють над підвищенням рівня своєї кваліфікації. Зокрема, завідувач кафедри доц. Корнят В.С., доц. Столярик О.Ю., доц. Танчак Я.А., долучились до проекту «Шлях стійкості», який реалізує Міжнародна організація з міграції (МОМ), Представництво в Україні, за підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини та Міністерства у справах ветеранів України.

08 вересня 2023 року викладачі долучилися до участі в круглому столі «Потенціал залучення академічної спільноти до розбудови сталої системи послуг в сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні з урахуванням запиту та зворотнього зв’язку ветеранів». Кращими практиками з питань ментального здоров’я у США поділились ветерани війни місій у Косово та Іраку: доктор психології Джошуа Креймаєр та Елізабет Шерр. Учасники обговорили можливості співпраці університету з громадами щодо напрямів та змісту роботи з ветеранами, їх сім’ями.

10−12 вересня 2023 року пройшли інтенсивне навчання для тренерів з метою подальшого навчання для ветеранів і членів їхніх родин за принципом «Рівний-рівному» з врахуванням американського досвіду роботи з ветеранами.

Впродовж трьох днів з тренерами працював доктор Джошуа Креймейер (Dr. Joshua Kreimeyer) – професор програми для магістрів клінічної практики з питань психічного здоров’я у Християнському Університеті (штат Колорадо, США), факультету Міжнародного інституту післядипломної освіти (м. Київ); ліцензований професійний консультант та сімейний терапевт. Джошуа Креймейер – колишній військовий, який брав участь у активних бойових діях в Іраку, Афганістані, має досвід роботи в амбулаторіях загальної практики, приватної практики та сімейного терапевта у системі медичних закладів Міністерства у справах ветеранів США. Сьогодні професор в Україні радо ділиться досвідом з  науковцями та практиками, допомагає військовим, робить максимально все для того, щоб ми зустріли наших ветеранів вдома і зробили все для кращого їхнього життя так, як вони зробили все для Перемоги.

Піднімаючи інших, піднімаємось самі…