Викладачі кафедри спеціальної освіти – учасники щорічної конференції Європейської асоціації короткотермінової терапії

19.09.2023 | 14:42

Делегація викладачів кафедри спеціальної освіти (Лілія Дробіт, Інга Петровська, Олег Саламон, Роксоляна Призванська) на чолі з професором Катериною Островською, головою Українського Товариства Системної та Короткотермінової Психотерапії, стали учасниками знакової події – щорічної конференції EBTA (ЄАКТ, Європейська асоціація короткотермінової терапії), що проходила 15-17 вересня 2023 р. в м. Сосновець (Польща).

Цьогорічна конференція була сфокусована на дослідженні резильєнтності, головною темою виступів, дебатів та майстеркласів поставало питання: як Короткотермінова терапія сконцентрована на вирішенні (КТТВ) заохочує створювати місця і контексти для підсилення цілющого потенціалу клієнта, що стикається з наслідками важкого досвіду.

Для нас стало честю запрошення Товариства «Сила підтримки», яке є організатором щорічної EBTA, та можливість поділитеся своїми знаннями і досвідом з учасниками конференції, а також покращити власні навички та компетенції. Варто зазаначити, що Українське Товариство Системної та Короткотермінової Психотерапії діє на теренах України з 2013 року і підготувало понад 280 консультантів та психотерапевтів у напрямку КТТВ (BSFT). Центром розповсюдження КТТВ у академічному середовищі та включенні курсів з базового рівня КТТВ в ОП з підготовки логопедів, психокорекційних педагогів, практичних психологів, є кафедра спеціальної освіти нашого факультету .