Якісна дошкільна освіта – необхідність чи данина моді?.. (Впроваджуємо елементи дуальної освіти)

31.10.2023 | 17:34

30 жовтня 2023 року для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти було проведено лекційне заняття з навчальної дисципліни «Методична робота в ЗДО» на базі Закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Казковий світ» Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області. Тема лекції – «Внутрішня система забезпечення якості освіти у ЗДО».

Якісна дошкільна освіта – це вагомий чинник забезпечення наступності у дошкільній та початковій освіті, це передумова ефективного навчання в школі, це – необхідна основа нашого майбутнього…Про завдання та основні напрями побудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти, про організацію груп для здійснення внутрішнього моніторингу якості; про критерії та показники оцінювання освітнього середовища, фахової діяльності педагогічних працівників, розвитку дитини дошкільного віку та управлінських процесів – ось перелік питань, які обговорювалися на лекційному заняття за участю директора закладу Громик Світлани та вихователя-методиста цього закладу – Оксани Маєр.

А яке ж лекційне заняття без елементів практичного досвіду? Знайомство з педагогічними працівниками закладу, оснащенням різних груп ЗДО, проведення фрагменту арттерапії – все це допомогло закріпити уявлення про побудову внутрішньої системи забезпечення якості у ЗДО. А далі…час покаже….

Професор Наталія Мачинська