Засідання комісії з питань дослідно-експериментальної роботи у навчальному процесі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів

30.10.2018 | 12:56

Нещодавно у державному науковому інституті «Інститут модернізації змісту освіти» відбулося засідання комісії з питань дослідно-експериментальної роботи у навчальному процесі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, в якому взяли участь завідувач кафедри корекційної педагогіки та інклюзії, доктор психологічних наук, професор Островська К.О. та доцент цієї кафедри Корнят В.С.

Одним із питань, яке розглядала комісія, було розгляд заявки кафедри на проведення експерименту всеукраїнського рівня за темою «Впровадження структурно-функціональної моделі забезпечення комплексної підтримки україномовної освіти за кордоном» на базі середньої загальноосвітньої школи №67 міста Львова.

Цьому передувала клопітка праця колективу кафедри, загальноосвітньої школи та представників українських мігрантів за кордоном.

Катерина Олексіївна у своєму виступі зазначила, що кафедра, як наукова інституція, відповідає сьогодні на запит українців, які вимушено сьогодні перебувають за межами України, але продовжують ними бути та навчають і виховують своїх дітей у національному дусі з метою збереження національно ідентичності. Але існуюча система не повністю задовольняє їхні інтереси та потреби, тому гостро стоїть питання про її удосконалення та видозміну.

Віра Степанівна у виступі представила програму дій кафедри, запланованих у рамках проведення експерименту, і передбачає проведення низки наукових, методичних, практичних заходів (семінарів, зустрічей, круглих столів, он-лайн-зустрічі та ін.), які сприятимуть виробленню нових підходів у забезпеченні комплексної підтримки україномовної освіти за кордоном.

Після жвавої та конструктивної дискусії комісія одноголосно прийняла рішення про підтримку проведення експерименту всеукраїнського рівня за темою «Впровадження структурно-функціональної моделі забезпечення комплексної підтримки україномовної освіти за кордоном» на базі середньої загальноосвітньої школи №67 міста Львова та кафедри корекційної педагогіки та інклюзії нашого факультету на період з вересня 2018 по грудень 2014 року.

Прийняте рішення – це нові напрями роботи кафедри, нові виклики, нові можливості та кроки, коли наука і практика працюють разом.