Засідання секції загальної педагогіки та педагогіки вищої школи Звітної наукової конференції факультету педагогічної освіти

10.02.2024 | 00:07

8 лютого 2024 року в межах Звітної наукової конференції факультету педагогічної освіти після пленарного засідання відбулося обговорення доповідей на секції загальної педагогіки та педагогіки вищої школи.

Розпочала засідання доцент кафедри Світлана Цюра з доповіддю про взаємодію та суперечності чинників розвитку системи освіти України. Про закордонний досвід підготовки педагогічних фахівців розповіли професори кафедри Ольга Біляковська та Галина П’ятакова, а також доценти Наталія Горук, Ірина Мищишин, і аспірантка Юлія Дмитрів. Професор Олексій Караманов виголосив захоплюючу доповідь під назвою “Музей і кінематограф: педагогічні аспекти візуалізації повсякденного життя”.

Дистанційно взяла участь у засіданні секції доцент кафедри Юлія Заячук, і поділилася власним досвідом проведення міжнародних інтерактивних навчальних онлайн-занять для студентів ЛНУ імені Івана Франка.

Доцент кафедри Лариса Ковальчук проаналізувала розвиток культури наукового мовлення майбутнього доктора філософії, а доцент Надія Заячківська ознайомила присутніх з роллю вибіркових дисциплін як інструменту задоволення освітніх і кваліфікаційних потреб здобувачів вищої освіти. На етичних аспектах ділової онлайн комунікації в закладах вищої освіти наголосила доцент Христина Калагурка, а асистент Романа Михайлишин звернула увагу присутніх на проблематику реалізації академічної доброчесності в педагогічній діяльності. Особливості теоретичних аспектів формування освітнього простору порушив у своєму виступі доцент Теодор Лещак. На завершення секційного засідання аспірантка кафедри Вікторія Музика порушила вкрай актуальну проблематику професійного розвитку вчителів в умовах воєнного стану. Усі доповіді супроводжувалися активною дискусією та засвідчили вагомість тематики досліджень науковців кафедри.