Зустріч із координатором проекту інклюзія в громаді “БЕЗМЕЖНІ” Галиною Галайко

15.10.2018 | 14:24

     11 жовтня у стінах факультету педагогічної освіти відбулася зустріч із координатором проекту інклюзія в громаді “БЕЗМЕЖНІ” Галиною Галайко.
   Зустріч відбулася з метою ознайомлення здобувачів вищої освіти з особливостями волонтерської діяльності, значенням цієї діяльності як для волонтерів, так і для дітей з особливими потребами, залучення студентства до цієї благородної справи.
   Учасники зустрічі обговорювали проблеми проживання, навчання і розвитку дітей в інтернатах, ділились волонтерським досвідом, аргументували важливість професійної підготовки здобувачів вищої освіти до навчання і виховання дітей з особливими потребами. Пані Галина детально розповіла про особливості функціонування інтернатів у селі Букові (Волинська обл.) та місті Роздолі (Львівська обл.). Особливому емоційному переживанню сприяв перегляд відео й аналіз переглянутого.
    На думку пані Галини, «волонтерська діяльність – це не просто потреба людини долучитися до благодійної справи, а й відповідальне покликання. І цю відповідальність, з одного боку, розділяють організації, які сприяють волонтерській праці, а з іншого – активні, небайдужі люди, добровольці. Людина, яка хоче волонтерити, має це робити свідомо, відповідально та добровільно».
Наприкінці зустрічі учасники мали можливість поставити запитання, на які отримали змістовні відповіді.