Зустріч викладачів та студентів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи із проф. Аркадіушем Жукєвічем (Краків)

07.12.2022 | 22:20

Сьогодні на кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи був дуже насичений день. Студенти групи ФПС-11, а також асистенти кафедри Уляна Пиріг, Анастасія Перга мали нагоду послухати гостьову лекцію завідувача кафедри сімейної педагогіки Педагогічного університету імені Комісії національної освіти у Кракові, професора Аркадіуша Жукєвіча.

Лекція стосувалася волонтерської діяльності студентів в умовах війни, сучасних методів навчання, які активізують працю студентів і сприяють кращому навчанню. Лекція викликала жваву дискусію, учасники якої ділилися досвідом роботи у різних волонтерських організаціях, а також розповідали про особливості навчання в умовах війни.

Зустріч стала черговим цікавим заходом у безперервній активній співпраці нашої кафедри із колегою з партнерського університету в Кракові.

У продовження лекції зі студентами став науково-методичний семінар на кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи, на якому обговорювались питання становлення соціальної роботи в Україні, Польщі, її особливості сьогодні.

Польський колега проф. Аркадіуш Жукєвіч поділився своїм досвідом поєднання наукової та практичної діяльності у галузі соціальної роботи в Польщі, Великобританії, США. Завідувач кафедри доц. Віра Корнят, науково-педагогічні працівники , зокрема доц. Ірина Субашкевич, доц. Алла Марчук, доц. Вікторія Лобода, ас. Ольга Столярик, Уляна Пиріг, Анастасія Перга, Христина Ільницька виступили із  власним баченням подальшого розвитку соціальної сфери та її актуальність в Україні. Разом шукали шляхи удосконалення соціальної роботи на різних її напрямках.

Семінар став для учасників платформою для отримання нових знань та досвіду.

Результати зустрічі неабияк тішать наукову родину. Сподіваємось, що все задумане здійсниться і найближчим часом кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи здивує вас своїми новими науковими досягненнями.