Перебування доц. Корнят В.С. в Університеті ім. кардинала Стефана Вишинського (Варшава) за спеціальною програмою обміну для викладачів ЛНУ імені І.Франка в рамках програми Erasmus+

13.06.2022 | 17:26

В період з 23 травня по 6 червня 2022 року в.о. завідувача кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Віра Степанівна Корнят перебувала в Університеті імені кардинала Стефана Вишинського (м. Варшава, Польща) за спеціальною програмою обміну для викладачів Львівського національного університету імені Івана Франка в рамках програми Erasmus+.

Двотижневе перебування передбачало відвідування занять, які проводили польські колеги, а також самостійне проведення лекцій, семінарів зі студентами Університету, які здобувають фах соціального працівника чи соціолога.

На заняттях польські студенти мали можливість познайомитися зі системою освіти України, системою соціальної роботи та надання соціальних послуг в Україні, особливостей сучасної української сім’ї та її проблем, що викликало жваву дискусію серед учасників заняття, цікаве обговорення подібного та відмінного між Польщею та Україною. Доброзичливі та теплі стосунки в аудиторії (про які ми в Україні дещо забули впродовж останніх місяців через дистанційний формат проведення занять), повага до викладача та комфортні умови створили теплі та незабутні спогади про перебування в Університеті.

Плідними також були і зустрічі з колегами (проф. Мартиною Кавінською, проф. Кінгою Лендзіон, проф. Агатою Вовк, проф. Евою Бояновською), в результати яких є домовленості про проведення спільних наукових конференцій, семінарів, проектів.

Жодна зустріч, жодне заняття не обходилася без запитань про війну в Україні. Студенти хотіли почути ті жахливі події, про становище дітей, жінок не з екрану, не з інтернету, бо окремі з них не йняли віри, що ті жахіття відбуваються насправді. Про підтримку України Польщею можна писати і говорити окремо і багато, бо вона існує і відчувається не лише на рівні президента, уряду, а й в щоденному житті: на вулицях, на зупинках, у спілкуванні з пересічними поляками на вулиці.

Програми та стипендії для викладачів та студентів – це шанс та можливості набратися досвіду європейських колег, продемонструвати власні здобутки та окреслити шляхи майбутньої співпраці між кафедрами.