Звіт про стажування асистента кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи Саламона Олега Леонтійовича

23.12.2019 | 19:42

Від 30.10.2019 до 02.12.2019 р. Саламон Олег Леонтійович, асистент кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи факультету педагогічної освіти, Львівського національного університету імені І. Франка, проходив наукове стажування в освітніх та реабілітаційний середовищах в м. Чікаго (США) в контексті інклюзивного навчання в суботньо – недільних школах, та організації опіки, психокорекційної та волонтерської підтримки людей похилого віку в церковному середовищі.

Стажування здійснювалось у співпраці з еміграційними польськими середовищами в Чікаго, Польською школою ім. Марії Склодовської – Кюре, Польською школою ім. Миколая Рея, Польською школою ім. Марії Конопницької та Дому людей похилого віку «Rosary Hill Convalescent Home».

 

Упродовж стажування Саламон О. Л. відвідав лекції в класах, брав участь в корекційній роботі психолога в класах з інклюзивною формою навчання. Прийняв участь в семінарі для вчителів та батьків «Психологічна підтримка дітей та дорослих на еміграції», Ознайомився з роботою психолога в мультикультурному освітньому просторі, Взяв участь в семінарі – дискусії на темат: «Потреби інклюзивної освіти в емігрантських середовищах США».

Як учасник стажування мав змогу відвідати «Rosary Hill Convalescent Home» – дім людей похилого віку, який ведуть монахині домініканки в Джастіс біля Чікаго. Відбулось знайомство з працівниками та волонтерами закладу. Цікавим був досвід роботи психолога та реабілітолога – корекційника в праці з людьми з деменцією. Ознайомився з волонтерською програмою допомоги людям похилого віку в «Rosary Hill Convalescent Home», корекційними програмами і психологічною підтримкою людей похилого віку та з організацією співпраці «Rosary Hill Convalescent Home» з медичними, церковними, соціальними інституціями в кращій допомозі мешканцям закладу.