Звіт про закордонне відрядження асистента кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Пиріг У.Я.

31.10.2022 | 12:44

25-27 жовтня 2022 р. у місті Чінчон (Іспанія) відбувся науково-практичний семінар «Вплив пандемії коронавірусу на зайнятість та соціальні зміни в освітньому середовищі». Учасниками заходу були дев’ять країн, зокрема: Іспанія, Україна, Португалія, Болгарія, Сербія, Литва, Німеччина, Італія, Данія. Львівський національний університет достойно представляла асистент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи факультету педагогічної освіти Пиріг Уляна Ярославівна з доповіддю: «Війна в Україні: вплив на соціальне та робоче життя, особистий розвиток українців, освітній процес під час війни».

У своєму виступі Уляна Ярославівна поділилася з присутніми власним баченням українського сьогодення, які спричинені не тільки пандемією, а агресією росії проти України, зміни у соціальному житті та по змісті соціальної роботи відповідно до умов, особливості організації освітнього процесу у нашому університеті з метою якісної підготовки фахівців соціальної сфери до професійної діяльності.

Виступ ас. Пиріг У.Я зацікавив присутніх колег з Німеччини, які запросили паралельно молодого науковця взяти участь 28-30 жовтня у дискусії на конференції «Закрийте очі та пройдіть – чи можемо ми знайти кращий шлях?», яка відбулася у місті Герцогенрат (Німеччина). У цьому заході взяло участь 12 країн: Україна, Італія , Португалія, Сербія, Литва, Нідерланди, Польща, Бельгія, Німеччина, Мальта, Румунія, Болгарія. Ключовим для обговорення на якому стало обмін досвідом з питань соціальної справедливості у глобалізаційному світі, адаптації молоді до освітнього процесу, діджиталізації та розширення можливостей для молодих людей.

Радіємо успіхам молодого науковця та вдячні за те, що гідно представляєте Україну у світовому співтоваристві.