Звітна наукова конференція ФПО за 2022 рік. Засідання секції фізичного виховання та спорту

09.02.2023 | 10:23

 

7-8лютого 2023 року на кафедрі фізичного виховання та спорту у рамках Звітної наукової конференції факультету педагогічної освіти  відбувалося засідання секції  фізичного виховання та спорту.

Проведено два засідання, на яких були заслухано 21 доповідь науковців кафедри. Розпочала роботу завідувач кафедри, професор Романа Сіренко. Після привітання учасників засідання  та побажань успіхів на науковій ниві, було затверджено регламент, часові параметри доповідей та відповідей на запитання.

Тематика доповідей та презентацій, представлених доповідачами, стосувались різних аспектів фізичного виховання та спорту, зокрема: впровадження особистісно-орієнтованих оздоровчих тенденцій; педагогічних технологій у навчальному процесі осіб різного віку; психологічних та фізіологічних особливостей тренувального процесу кваліфікованих спортсменів; аналізу виступів збірних команд України на змаганнях найвищого рівня тощо.

Доповіді супроводжувались презентаційним матеріалом. Окремі теми викликали багато запитань та жваву дискусію й обговорення.

Наприкінці конференції завідувачем кафедри було підведено підсумки науково-дослідної роботи та окреслено перспективи її удосконалення. Наголошено на актуалізації залучення студентів до спільних наукових досліджень, збільшення кількості одноосібних публікацій у фахових виданнях та у журналах, які індексуються у науково-метричних базах, завершення написання дисертаційних робіт, пошук та розробка грантових наукових проєктів тощо.