Доц. Юлія Заячук розпочала Спеціальну серію лекцій під назвою «Ukrainian higher education in times of war» («Українська вища освіта під час війни») в рамках Глобальних семінарів з порівняльної та міжнародної освіти (Оксфордський університет ) .

07.02.2024 | 15:25

24 січня на факультеті освіти Оксфордського університету, у Міжнародний день освіти ЮНЕСКО, цьогорічна тематика якого означена як «Навчання для тривалого миру», ми розпочали Спеціальну серію лекцій під назвою «Ukrainian higher education in times of war» («Українська вища освіта під час війни») в рамках Глобальних семінарів з порівняльної та міжнародної освіти.

Вдячна доктору Маї Чанкселіані, професору Оксфордського університету, керівнику Глобальних семінарів з порівняльної та міжнародної освіти, керівнику мого наукового стажування в Оксфордському університеті за підтримку ідеї серії лекцій та за нашу співпрацю, яка зрештою й уможливила організацію серії.

Серія лекцій досліджує, як українські університети продовжують виконувати свою місію в нинішніх надважких обставинах триваючого військового вторгнення росії в Україну. Вона має на меті краще зрозуміти надзвичайно складні виклики, які постали перед ними у часи війни. Доповідачі, українські науковці, які представляють різні українські університети, діляться досвідом вирішення проблем, з якими стикаються українські університети. Ми також показуємо можливість корисних практичних уроків, які можуть бути використані іншими країнами, котрі також стикаються з екзистенційними загрозами.

Серію розпочала моя лекція “Internationalisation as one of the key components of Ukrainian university activities in times of russia’s military invasion”, яка відбулася 24 січня і була присвячена дослідженню вищої освіти в Україні, основним відповідям українських університетів на драматичні обставини та надзвичайно складні виклики, спричинені військовим вторгненням росії в Україну, з особливим наголосом на інтернаціоналізації як невід’ємній частині діяльності українських університетів у воєнний час.

31 січня з 17:00 до 18:00 год (за українським часом), в рамках серії лекцію на тему “Адаптація Львівського університету в умовах війни” (“Adapting the University (of Lviv) in time of war”) прочитав професор Р. Є. Гладишевський, доктор хімічних наук, академік НАН України, проректор з наукової роботи ЛНУ імені Івана Франка.

Серія лекцій триває до 14 лютого.

Повна програма серії та лінк для реєстрації тут:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEuceytrTwrHdWS6rLU_FUBi47KhQ6zQbif#/registration

https://lnu.edu.ua/spetsialna-seriia-lektsiy-dlia-slukhachiv-z-bud-iakykh-krain-svitu-pro-vyklyky-iaki-postaly-pered-vyshchoiu-osvitoiu-ukrainy-pid-chas-viyny-z-rosiyskym-ahresorom/?fbclid=IwAR3D6AU-TWCte86ej20gsi1DHW-GC3keCVNK7S8Cnos5rVZYzO8WE4Fqz3I

https://www.education.ox.ac.uk/our-research/research-groups/policy-economy-and-society/comparative-and-international-education/?tab=events

Юлія Заячук, доцент кафедри  загальної педагогіки та педагогіки  вищої школи