Весняний творчий вечір на факультеті педагогічної освіти

16.03.2024 | 12:09

 

Силами Студентської ради на Факультеті педагогічної освіти 13 березня 2024 року відбувся творчий вечір, який об’єднав талановитих студентів та викладачів, які продемонстрували свої вокальні, хорові та декламаторські здібності.

Ансамбль факультету педагогічної освіти презентував цикл гаївок, який приготував до весняних свят. Радісне гармонійне виконання співачок захопили слухачів, додали теплої атмосфери вечору та налаштували усіх присутніх до приходу весни.

Гаївки та веснянки про пташок, квіток, жучків та жартівливі пригоди завжди були у діточому весняному репертуарі, то ж усі мали можливість і послухати, і допомогти співачкам жвавими рухами.

А оскільки у ці дні всі згадуємо Тараса Шевченка, то студенти читали вірші, співали солоспіви та виконували хорові пісні із сучасними мелодіями на слова Кобзаря. Атмосфера запанувала натхненна, то ж з радістю поділилася поетичним словом Ганна Сметана, піснями Ангеліна Янкевич та Вікторія Онисько, творчими ідеями професор Наталія Мачинська та декан Дмитро Герцюк. Початок вечора був настільки настроєвим, що студентка Тетяна Мельник та професор Наталія Мачинська професійно заспівали цілий віночок неймовірних душевних народних пісень.

А фінальним акордом стало спільне щире виконання улюблених пісень Володимира Івасюка, які стали невід’ємною частиною мистецького дороговказу для українців.

Творчість є невичерпним джерелом, яке здатне розкрити глибини душі і об’єднати спільноту в гармонійному багатоголоссі. Творчий вечір на Факультеті педагогічної освіти подарував теплий настрій очікування весни та засвідчив спільне захоплення та любов до української музики, поезії та культури. Такі події нам нагадують про важливість відкриття своїх талантів, про те, що кожна та кожен з нас має щось особливе, чим може поділитися зі спільнотою. Від гаївок до віршів Тараса Шевченка, від народних пісень до пісень Володимира Івасюка – кожен звук, кожне слово є краплями, які творять величний океан нашої культурної спадщини.

Сподіваємося, що після цього вечора з’явиться більше сміливців, які виходитимуть на сцену життя та будуть упевнені, що власним талантом зможуть робити кращим світ довкола.