Відбувся регіональний семінар-практикум «Формування ключових компетентностей в умовах наступності початкової та дошкільної освіти»

26.01.2020 | 11:18

 

24 січня 2020 р. на кафедрі початкової та дошкільної освіти факультету педагогічної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся регіональний семінар-практикум (до 5-ти річчя факультету педагогічної освіти) «Формування ключових компетентностей  в умовах наступності початкової та дошкільної освіти». Учасники семінару (понад 170 осіб з різних регіонів України) згуртувалися, аби поділитися своїми думками і напрацюваннями щодо проблем наступності та перспективності дошкільної та початкової освіти відповідно до державних стандартів; змістового наповнення двох суміжних ланок освіти; партнерської взаємодії  дошкільної та початкової ланок освіти; удосконалення форм організації занять і методів навчання в старших дошкільних групах та початкових класах; особливостей організації занять і проведення уроків з фахових дисциплін дошкільної та початкової освіти; інноваційних технологій та авторських шкіл підготовки конкурентоспроможних фахівців дошкільної та початкової освіти в контексті наступності.

Семінар-практикум розпочався з виступу вихованців ЗДО №179, які колядували, віншували, вітали із Різдвяними святами і подарували усім присутнім незабутні враження. З вітальним словом  до учасників семінару звернулися декан факультету педагогічної освіти Герцюк Дмитро Дмитрович, завідувач кафедри початкової та дошкільної освіти Мачинська Наталя Ігорівна, головний редактор науково-методичного журналу «Учитель початкової школи»  Проценко Оксана Володимирівна.

Гостями заходу були також учні СЗШ №36 та вихованці ЗДО №165, які підготували виступ про українські традиційні вітання.

Після заслуханих доповідей відбулася товариська зустріч «Дозвольте з Вами познайомитися», під час якої присутні ділилися враженнями, обмінювалися досвідом та налагоджували майбутню співпрацю.

Людмила Кобилецька