Завершення аспірантського року

09.06.2022 | 19:28

Навчальний рік, непростий, карантинно-воєнний, добігає до кінця. Свої звіти про виконану роботу упродовж двох днів – 31 травня та 7-го червня – представляли аспіранти ОНП 015 Професійна освіта. Звіти було заслухано на засіданнях кафедри початкової та дошкільної освіти, а 08 червня – відбувся підсумковий семінар за участю аспірантів та їх наукових керівників.

Одним із приємних моментів семінару став звіт аспіранта 2-го року навчання Ірини Ладанівської про проходження стажування. Ось невеликі цитати з виступу: «Навчаючись в аспірантурі,  за спеціальністю 015 Професійна освіта, я отримала ґрант для проведення дослідження у ділянці методики-дидактики викладання в умовах пандемії. Стажування відбувалося у Віденській Вищій педагогічній школі (PH Wien) в Австрії. За час проходження стажування я ознайомилася з методами викладання іноземних мов очно та дистанційно,. Варто зазначити, що у цьому освітньому закладі надзвичайно велику увагу приділяється інтерактивній формі навчання, часто використовується метод «мозкового штурму». Такі заняття є дійсно цікавими та ефективними. Також на заняттях є багато творчих завдань, за допомогою яких студенти практично засвоюють знання. Пересвідчилася, що знання іноземних мов – це основа. Йдеться не просто про англійську мову, а другу іноземну, рівень володіння якою я здобула на факультеті іноземних мов нашого Університету».

Аспірантка зазначила, що перебування у мовному середовищі має свої позитивні переваги. Тісна співпраця з такими викладачами, як: проф. Бауер, проф. Хюфлер, Бенгесер та іншими створили належні умови для написання дисертації. Стажування пройшло дуже успішно, здобувачка отримала  неоціненний досвід у сфері викладання, познайомилась з методами навчання, які планує застосовувати у майбутній професійній діяльності.

Ще одним приємним підсумком аспірантського року стало завершення дисертаційних робіт випускницями ОНП 015 Професійна освіта Галюкою Ольгою, Собчук Анною та Турко Богданою, яких попереду чекає відповідальна місія – представлення своїх робіт на засіданнях спеціалізованих вчених рад.

Під час обговорення результатів роботи аспіранти висловлювали свої міркування та побажання на літо, сподівання та очікування на новий навчальний рік. Нехай задумане – здійсниться!!!

Професор Наталія Мачинська

На зображенні може бути: 8 людей та текст

На зображенні може бути: 2 людини

На зображенні може бути: 8 людей та текстНа зображенні може бути: 10 людей та текстНа зображенні може бути: 8 людей та текст