«Жінка в (о)світі: право на саморепрезентацію»

17.10.2017 | 21:52

Нині, 17 жовтня,  провела свій перший тренінг з прав людини  «Жінка в (о)світі: право на саморепрезентацію». Захід відбувся у рамках моєї співпраці з Amnesty International Ukraine (оскільки у вересні цього року я пройшла дводенний тренінг в українському офісі Amnesty в Києві)…

Сьогоднішній тренінг – інтердисциплінарний, оскільки охоплює інформаційні сфери правознавства, освітології, історії, педагогіки, психології, філософії, культурних, гендерних, жіночих та феміністичних студій, літературознавства, міжкультурної комунікації.

32 учасниці (викладачки і студентки факультету педагогічної освіти) почули про діяльність Amnesty International Ukraine; права людини; права жінки; Стамбульську конвенцію; гендерну рівність і гендерну дискримінацію; право на освіту й освітні права жінки; права людини в умовах колоніалізму/ тоталітаризму/ терору; боротьбу за освіту як боротьбу за Світ; потреби і можливості саморепрезентації жінки у просторі освіти, науки, культури; суспільну видимість освітньої дискримінації. Присутні мали змогу також побачити мою авторську фото-презентацію, присвячену боротьбі жінок за право на освіту.

Дякую всім за увагу та колективне обговорення таких гострих питань нашого сьогодення…

Роксолана Жаркова