ЗУСТРІЧ З ВОЛОДИМИРОМ ЛУЦІВИМ

28.05.2017 | 23:25

24 травня у Дзеркальній залі Університету відбулася зустріч із видатним співаком і бандуристом, відомим культурно-гормадським діячем Володимиром Луцівим (Великобританія, Лондон). Ініціаторами зустрічі виступили факультет педагогічної освіти та Педагогічний коледж. Модераторами – стало подружжя Олесі та Ореста Цимбали.

Заступник декана факультету педагогічної освіти Галина Крохмальна привітала учасників зустрічі, наголосила на унікальній нагоді поспілкуватися з маестро В.  Луцівим, побажала усім плідного та цікавого діалогу. Присутні мали можливість переглянути відеосюжет про життєвий та творчий шлях гостя і послухати в аудіо-записі пісні у його виконанні.

Студентка Педагогічного коледжу Софія Котоус (викладач Каспрук І.М.) виконала неаполітанську пісню О Sole Mio українською мовою з репертуару Володимира Луціва. Також прозвучав музичний подарунок від ст. викладач факультету педагогічної  освіти Роксоляни Призванської («Шумить пшениця як Дунай»).

У розмові Володимир Луців побажав студентам бути наполегливими, працьовитими, йти до своєї мети, адже лише таким чином можна досягти успіху. На запитання: «Що Ви порадите українським студентам, молодим  педагогам, як діяти в сучасних обставинах, аби наша країна була успішною?» Володимир Луців  відповів: «Тільки тоді, коли кожен з нас буде успішним, лише тоді буде успішною наша Україна».

Завдяки життєрадісності та ораторським здібностям Володимира Луціва на зустрічі панувала приємна та невимушена атмосфера.

За вагомий внесок у розвиток української культури та підтримку талановитої молоді, директор Педагогічного коледжу Оксана Сурмач від імені факультету педагогічної освіти та Педагогічного коледжу вручила Володимиру Луціву подяку та іменну книгу. Оксана Сурмач зазначила, що як показує історія першоосновою є не політика чи економіка, а культура.

Олеся Цимбала,

асистент кафедри корекційної педагогіки та інклюзії,

викладач психології Педагогічного коледжу